Home » Tag Archives: reklami

Tag Archives: reklami

Google ќе ги враќа парите потрошени за реклами на сајтови со лажен сообраќај

Google започна да врши поврат на парите на огласувачите и партнерските агенции кои го користеа DoubleClick Bid Manager-oт, откако пронашле докази дека некои од рекламните огласи биле прикажувани на веб страници со лажен сообраќај. Откако информираа стотина партнери за проблемите со лажниот сообраќај, од Google понудија да надохнадат околу 7% ... Read More »

Маркетинг за фудбалски височини – англиски кампањи за Евро 2016

Ова лето, Европското фудбалско првенство се очекува да биде најголемото до сега кога е во прашање глобалната спонзорска активност. Еве еден преглед на активностите на брендовите во ‘најфудбалската нација во Европа’, која се надева на конечен репрезентативен успех. Три од 10 официјални спонзори на Првенството кое започнува за точно 3 ... Read More »

Лукаш Варжеха на Ехо филм фестивал

На овогодинешниот Ехо филм фестивал – фестивал на планински филм, кој се одржува од 3-ти до 6-ти ноември во кино Милениум, кино Фросина и МКЦ клуб, гостуваше познатиот Лукаш Варжеха, еден од најдобрите фотографи и сниматели во “outdoor adventure” индустријата. Во адвертајзинг индустријата е познат како еден од најдобрите фотографи ... Read More »

Рекордни цени на рекламите за време на оскарите

Стапката на пораст на цените на рекламите за време на доделувањето на Оскарите кое се случи ноќта во Неделата спрема Понеденикот, за прв пат е поголема од стапката на пораст на цените на рекламите за време на Супер Бол. За ТВ спот од 30 секунди за време на овогодинешната најгламурозна ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365