Home » Во фокусот (page 5)

Во фокусот

Нов главен извршен директор и претседавач на Македонија2025

Организацијата прославува 10 години работење за земјата Македонија2025 денеска објавува неколку промени во раководниот тим, преоѓајќи во втората деценија постоење како невладина организација фокусирана кон помошта во градењето на посилна нација. Првата деценија ја одбележа огромен успех. Од 2008, организацијата има инвестирано 1 милион долари во програмите за лидерски развој, ... Read More »

Кога логото едноставно не треба да се менува

Извор: Epica Awards Пишува: Mark Tungate, Editorial Director, Epica Awards Ако мислите дека луѓето не се поврзани со познатите брендови, само погледнете што се случува кога некои од нив го менуваат своето лого. Zara го помина ова искуство неодамна кога агенцијата Baron&Baron – основана од страна на почитуваниот француски дизајнер Фабиен ... Read More »

Греми наградите се промовираат со спот кој еволуира и се менува со растот на прегледите и споделувањата

Спотот за песната Boo’d Up ќе се менува и ќе добива се повеќе елементи со поглемиот број прегледи и споделувања Греми наградите секоја година ги собираат љубителите на музиката и уметниците за да ја прослават најголемата ноќ на музиката. Оваа година, Академијата ги промовира наградите со првото “еволуирачко” музичко видео ... Read More »

Ал Џезеира и Блумберг договорија партнерство

Катарската медиумска мрежа Ал Џезира соопшти дека е договорено партнерство со американската медиумска агенција Блумберг, со цел проширување на нивната понуда на глобални бизнис вести Според условите на договорот, уредниците на Ал Џезира ќе бидат во можност да го избираат бизнис и финансиски вести од Блумберг Њуз и да ги ... Read More »

Македонија2025 објавува повик за стипендирање на десет талентирани студенти

Меѓународната невладина организација Македонија2025 го отвори повикот за прием на апликации во склоп на Фондот за поддршка на талентирани студенти за тековната 2019 година. По успешноста на минатогодишниот пилот-проект, Фондот обезбеди средства да помогне на талентирани млади од Македонија во периодот од 2019-2022, во износ од 60 илјади денари по ... Read More »

Најџел Ваз именуван за глобален извршен директор на Publicis Sapient

Најавата на промените во менаџментот дојде непосредно пред претставувањето на најновиот квартален извештај на Publicis Groupe Publicis Sapient го назначи Најџел Ваз за нов глобален извршен директор. На оваа позиција ќе го наследи Алан Векслер, кој ќе ја преземе функцијата претседател на групацијата. Вакслер, кој беше назначен за извршен директор во ... Read More »

Како реагираат децата на рекламите за храна?

Маркетерите кои сакаат да промовираат здрави навики во исхраната кај децата би можеле да имаат корист од употреба на фотографии, наместо анимирани ликови или анимирани слики, според една студија на списанието Journal of Advertising Research (JAR). Студијата со наслов “Избор на визуелни елементи во рекламирањето здрава храна на децата: Дали ... Read More »

Њујорк Тајмс сé поблиску да стане мнозинска дигитална компанија

Во моментов, околу 40 проценти од приходите на “Њујорк Тајмс” доаѓаат од дигитални платформи. Во извештајот за 208 година, Њујорк Тајмс објави дека компанијата заработи 709 милиони долари од дигиталните платформи. Директорот Марк Томпсон објави дека целта е зголемување на бројот на претплатници на повеќе од 10 милиони до 2025 ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365