Home » Tag Archives: IPG Mediabrands

Tag Archives: IPG Mediabrands

IPG Mediabrands втора во светот во добивање на нови клиенти

Според овогодинешниот RECMA извштај, агенциската мрежа IPG Mediabrands е второрангирана во светот во стекнувањето на нови клиенти, пред сè благодарение на работата на агенциите Initiative и UM кои се дел од оваа мрежа. Овие медиски агенции беа поединечно рангирани на глобално ниво на второ (Initiative), односно на четврто место (UM). ... Read More »

Белград домаќин на медиските експерти од Централна и Источна Европа

На 22 и 23 мај, медиумските експерти од Централна и Источна Европа на глобалната мрежа IPG Mediabrands, ќе се состанат во Белград. На конференцијата ќе присуствуваат лидерите на агенциите во рамките на IPG Mediabrands во Централна и Источна Европа, односно UM, Initiative, Fastbridge, Reprise и Cadreon. На конференцијата, учесниците ќе ... Read More »

50 проценти од глобалното дигитално огласување се одвива на мобилните уреди

Во последниот извештај за глобалниот огласувачки пазар, Магна – истражувачка агенција во рамките на IPG Mediabrands, предвидува раст на инвестициите во сферата на огласувањето за 3,7%, односно на 505 милијарди долари до крајот на 2017 год. Дигиталните медиуми ја надминаа телевизијата и го превземаа приматот во приходите од огласување. Во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365