Home » Компании (page 3)

Компании

Вработените во Гугл ширум светот протестираат поради лошиот однос спрема жените во компанијата

Овај потег без преседан во историјата на компанијата е дочекан со разбирање од страна на извршниот дирекор на компанијата Сундар Пичаи. Вработените во канцелариите на Гугл низ светот започнаа серија на протестни напуштања на работните места во незадоволство од тоа како компанијата ги третира жените. На пораките кои  се наоѓаат ... Read More »

Инвестиција на Рудник САСА во реконструкција на терени за спорт

Благодарение на соработката помеѓу локалната самоуправа и Рудник САСА, младите, спортистите и граѓаните на Македонска Каменица од денеска ќе можат да спортуваат, рекреираат и дружат на целосно реконструираните спортски терени лоцирани во рамки на основното училиште „Миле Јанески Џангар“ во центарот на градот. Покрај неопходните градежни активности, со планот за ... Read More »

АмЧам Македонија избра ново лидерство

На  18то Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа 5 нови членови на Одборот на директори: –  г-ѓа Маја Филипчева, Менаџер за даноци и аутсорсинг, Грант Торнтон Македонија; –  г-дин Никола Љушев, Главен извршен директор, Македонски Телеком; –  г-дин Владимир Косијер, Генерален Директор, Пивара АД ... Read More »

Алкалоид со позитивни финансиски резултати за периодот јануари-септември 2018 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на консолидираната нето добивка од 6%, инвестиции во износ од 873,5 милиони денари и 144 нови вработувања во Република Македонија во периодот јануари – септември 2018-та „Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат ... Read More »

Формиран Македонско-Босанско- Херцеговски деловен клуб

Во присуство на претставници на повеќе компании од двете земји, во Едукативниот центар „М6“ беше формиран македонско – босанско-херцеговски деловен клуб. Целите на Клубот се интензивирање и продлабочување на економската соработка меѓу двете земји, преку подобрување и олеснување на условите за деловна соработка помеѓу компаниите од двете држави. Функционирањето на ... Read More »

IBM ја купи софтверската компанија Red Hat за 34 милијарди долари

Водечките луѓе на IBM и Red Hat вчера објавија дека IBM ја купи оваа софтверска компанија која се занимава со производство на open sourse софтвер и облак (cloud) услуги за 34 милијарди долари. Оваа скапа аквизација ќе му помогне на IBM да ги консолидира своите напори во брзорастечкиот сектор на ... Read More »

Потребна е постојана едукација и надградба за достигнување висок квалитет во млекопроизводството

Битолска Млекара како пример за добар деловен партнер  Во организација на Здружението за едукација на земјоделци „Зелена берза“ од Битолa, вчера се одржа едукативно предавање на тема „Современа опрема за сточарство и начини на финансирање на истата“, на кое Битолска млекара ја презентираше темата „Начини за партнерство со Млекара АД Битола ... Read More »

Со вредност од 75 милијарди долари, кинеската компанија Bytedance е највреден интернет стартап на светот

Bytedance, кинеска компанија која ја поседува апликацијата за кретки видеа Douyin (TikTok) и апликацијата за вести Jinri Toutiao, е проценета како највреден интернет стартап на светот. Оваа проценка следи по циклусот на финансирање кој привлече инвеститори како што се Softbank Group, KKR & Co, General Atlantic и Primavera Capital Group, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365