Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 60)

Маркетинг & Адвертајзинг

16 Познати брендови кои имаат воена позадина

Постојат многу славни светски брендови кои својот живот го започнале како производи за војската. Некои брендови гордо ја прикажуваат својата историја во своите логоа, веб сајтови и маркетинг, додека други повеќе би сакале да ги остават своите почетоци во историските книги. Изненадувачки голем број на брендови го започнале својот живот ... Read More »

Ира Стефанов Бабиќ, директор на Brand Union: Интернет-комуникацијата е “must” за Бизнисот

Ира Стефанов Бабиќ е ко-сопственик и директор на „Brand union“, една од најуспешните дигитални маркетинг агенции во Македонија. Ира беше гостин на 15-то Бизнис кафе, кое се одржа на 31 март. Од Ира дознавме дека идејата за отворање на агенцијата дошла природно. Таа е во маркетинг секторот од 2001 година, ... Read More »

Publicis One го објави своето глобално и регионално лидерство

Publicis One денес го објави своето глобално и регионално лидерство, номинирано од страна на Главниот Извршен Директор, Јарек Зебински . Миша Лукиќ ќе го води регионот на Централна и Источна Европа како регионален Главен Извршен Директор. Publicis One е глобална комуникациска компанија која под еден кров ги обединува сите брендови на Публицис Групацијата, ... Read More »

Промоцијата на спортски настани во Македонија подигната на повисоко ниво

Долго време чекавме и фала му на бога што добивме и во Македонија специјализирана агенција за спортски маркетинг и спортски менаџмент. Од “КМГ Спорт“ покажуваат со пример како треба сериозно да се работи на промоција на спортски настан и како паметно да се биде се присутен користејќи различни канали за ... Read More »

Не е шега, назначен е првиот робот – креативен директор на агенција

Агенцијата McCann Јапонија назначи нов креативен директор, робот со вештачка интелегенција – AI-CD β, кој ќе присуствува на McCann Worldgroup поздравната церемонија за нови вработени на 1 април, заедно со 11 нови дипломирани студенти. AI-CD β беше создаден од агенцијата како дел од својот ‘Creative Genome’ проект, прв од серијата ... Read More »

“Виртуелната реалност“ е нова реалност за рекламите и компаниите

Рекламите во денешно време е практично невозможно да се избегнат. Тие го исполнуваат нашиот секојдневен живот, се наоѓаат на мобилните уреди, а сега дури и во виртуелниот свет! Ако никогаш не сте имале прилика да се качувате на Доломитите во Италија или да ги гледате Лејкерси или Јунајтед од првиот ... Read More »

Вработените во маркетинг, најплатени во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика за просечно исплатените плати во Република Македонија, вработените во секторот маркетинг (реклама и пропаганда) и истражување на пазарот се најплатени во државава со просечна нето плата од  45 051 денар. Сепак оваа просечна плата (732 евра) за маркетинг индустријата во Македонија е многу ... Read More »

Што е потребно за вработување во маркетинг агенција или макретинг сектор во компанија?

Сигурно сте се запрашале како “се влегува“ во една маркетинг агенција: Дали треба да имам 2 глави, да знам фотошоп, да бидам креативен, да имам завршено бизнис менаџмент? :) Кога бираме образовна институција –  Американ Колеџ статистички води Американ Колеџ од Скопје се издвојува како образовна институција која важи за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365