Home » ПР (page 21)

ПР

Силата на насловната страна

Во денешното време на растечки дигитални медиуми и нивно севкупно присуство во животот на луѓето, принтаните весници/магазини паѓаат во бројки на тираж секоја година, ако не и месец. За да се поттикне нивната продажба (некако како непишано правило), се создава добра насловна страна која знае да го продаде весникот/магазинот. Нашиот ... Read More »

Asiana Airlines – еден поинаков ПР

Иако моментално се наоѓате на веб сајт кој што би требало да биде офарбан со претежно среќни настани, односите со јавност се во прв ред направени да бидат одговор на несреќните околности во кои што компаниите или државите можат да се најдат. Веќе ги знате деталите околу авионската несреќа која ... Read More »

Битолска млекарница наградена за најдобра општествено одговорна практика

Иницијативата „Европски систем за наградување на општествената одговорност на претпријатијата“ и’ додели на Битолската млекарница награда за најдобра општествена практика во категоријата големи компании. Оваа година прв пат македонски компании добија можност да ги претстават своите проекти во Брисел пред иницијативата поддржана од Европската комисија, откако Министерството за економија заедно со националното координативно тело ... Read More »

Golden Drum 2013 – време е за натпревар

Оваа година, Golden Drum во Порторож, Словенија, ќе се одржи по 20-ти јубилеен пат. Овој фестивал на креативноста ќе се одржи од 9-ти до 11-ти октомври. Процесот за апликација на сите заинтересирани маркетери, адвертајзинг и комуникациони агенции кои што сакаат своите проекти и креативни бомби да ги претстават во Порторож, ... Read More »

Промовирана е истражувачка едиција во областа на медиумите и комуникациите

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста ја претстави новата истражувачка едиција „Res Public“ и ги додели првите дипломи за завршени додипломски студии. „Res Public“ е заедничка едиција на Високата школа со научниот Институт за комуникациски студии, што го основаше за развивање на истражувања и постдипломски студии во областа на комуникациите ... Read More »

Apple и неговиот бесплатен ПР

Apple е можеби еден од најпознатите брендови на денешницата. Го има во различни форми, во различни медиуми, поместен на различни страници. Гигантите од интернет просторот и техничките категории станаа еден вид на посебни рвезди на црвениот тепих. Впрочем, во одредени моменти ги засенуваат и главните рвезди во односните приказни. Apple ... Read More »

BledCom2013 спремен за ПР професионалците од регионот !

Интернационалниот ПР симпозиум, кој традиционално веќе 20 години по ред се оддржува во словенскиот град Блед, оваа година ќе се оддржи на 15-ти и 16-ти месецов. На BledCom2013 своето присуство веќе го потврдија бројни ПР професионалци од регионов и сите делови на светот, кои овојпат како клучни теми на симпозиумот ... Read More »

Интервју со Даниела Лалиќ – член на управниот одбор на Здружението за односи со јавност во Србија

Здружението за односи со јавноста на Србија, во периодот од 27 декември 2012 до 18 јануари 2013 година, спроведе истражување насловено како “Истражување на состојбата на професијата односи со јавност во Србија“. Во истражувањето учествуваа 288 испитаници, професионалци од областа на односите со јавност. По тој повод, членот на управниот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365