Home » Во фокусот (page 326)

Во фокусот

Chapter4 прогласена за најдобра Источно-Европска ПР агенција

Пред неколку дена ја објавивме веста за финалистите на овогодинешните SABRE награди за земјите од Европа, Блискиот исток и Африка, кои претставуваат најголемо натпреварување во ПР индустријата и кои ги доделува The Holmes Report, водечката светска независна организација за истражувања во индустријата за комуникации и ПР. Денеска имаме можност да Ве информираме за изборот на ... Read More »

Објавени финалистите на ЕМЕА SABRE Awards

“Holmes Report”  ги објави финалистите за овогодинешните SABRE награди за земјите од Европа, Блискиот исток и Африка, кои претставуваат најголемо натпреварување во ПР индустријата. SABRE наградите ги промовираат ПР кампањите и компаниите кои демонстрираат највисоко ниво на креативност, интегритет и ефективност. Заедно со финалистите од EMEA земјите (Europe, the Middle East ... Read More »

Рекорден број на пријави на натпреварувањето Идеја Х – пријавени вкупно 38 трудови

Затворено е пријавувањето за третото издание на натпреварувањето Идеја Х, студентско натпреварување кое се одржува во рамките на фестивалот Денови на комуникациите – централниот фестивал за маркетинг комуникации во Хрватска. Задача на овогодинешното натпреварување беше осмислување иновативни и невообичаени маркетинг стратегии за совршена телеком понуда насочена кон студентите за клиентот ... Read More »

Тодор Стојчевски: Односите со јавноста се сè уште многу млада област во Македонија

Овој текст првично е објавен во водечкиот дневен економски весник во Австрија “Wirtschaftsbaltt“, каде накратко Тодор Стојчевски, извршниот директор на Чептер 4, ја претставува состојбата на професијата односи со јавност во Македонија „Во Македонија мнозинството луѓе мислат дека односите со јавноста се исто што и маркетингот или дека се ограничуваат само на ... Read More »

“Глупави начини на умирање на креативните идеи !“

Агенцијата Young&Rubicam од Сан Пауло, Бразил за потребите на адвертајзинг школата Miami Ad School/ESPM, со дозвола на McCann Melbourne направи преработка и пародија на веќе култната “Dumb Ways to Die“ реклама (оригинално направена за австралиската железница Metro Trains ) со која го прикажува “тешкиот живот“ на креативците и сите нивни “проблеми“ и ... Read More »

SuperMedia стартуваше со работа на македонскиот пазар !

На македонскиот пазар од неодамна започна со работа агенцијата SUPERMEDIA™ која, како што велат сопствениците, ја претставува идната генерација во интернет контекстуалното огласување и маркетингот. SUPERMEDIA™ е систем кој извршува дистрибуција на рекламни контекстуални линкови преку зададени клучни зборови  со кои огласувачот се идентификува и најефикасно ја дистрибуира својата рекламна ... Read More »

Нокиа со нова реклама која демонстрира “континуитет“ во “забавата“

Во текот на вчерашниот ден, Нокиа ја промовираше својата прва реклама во серијата огласувачки видео пораки со кои сака да ја оддржи својата позиција на “нешто понакво“ и после продажбата на Мајкрософт. Првата реклама во серијата “Everything Just Became A Lot #MoreColourful” е следена од звуците на песната на The ... Read More »

Можете и Вие! – локална кампања на Универзитетот Шефилд

СИТИ Колеџ, Mеѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, ја започна кампањата „Можете и Вие!“. Посебноста на кампањата е што експонира успешни дипломци од Република Македонија, прикажувајќи го нивниот просперитет како резултат на стекнатото образование. Кампањата „Можете и Вие!“ се обраќа на сите што имаат амбиција да го стекнат своето образование на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365