Home » Tag Archives: АВМУ

Tag Archives: АВМУ

АВМУ: Во деновите на жалост радиодифузерите да ја прилагодат програмата

Поради големиот број човечки животи загубени во вчерашната трагична сообраќајна несреќа што се случи на патот Скопје – Тетово, 14 и 15 февруари се прогласени за Денови на жалост. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги повикува радиодифузерите да ја прилагодат програмата, така што музиката ќе биде од жанрови ... Read More »

Канал 5: Кој затвора очи пред очигледната пиратерија на дел од кабелските оператори?

Кабелски оператори продолжуваат нелегално да реемитуваат странски канали. Освен информацијата дека во тек е постапката,  МВР се уште ја нема поднесено кривичната  пријава по преставка на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги против кабелскиот оператор „Мултимедиа – НЕТ“ но и дописот од 5те национални ТВ станици кои се членки ... Read More »

Oд недела влегува во сила забраната за емитување платено политичко рекламирање

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги известува сите медиуми дека во недела, 20 декември 2015 година, во 00:00 часот, настапува забрана за емитување платено политичко рекламирање на програмите на радиодифузерите, во печатените медиуми и во електронските медиуми (интернет портали). Забраната е пропишана во член 82 став 1 од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365