Home » Tag Archives: блокирање

Tag Archives: блокирање

Гугл Хром ќе блокира реклами на сајтови кои постојано ги прелажуваат корисниците

Гугл реши да ја засили борбата против сајтовите кои користат сомнителни pop-up реклами и пренасочување со цел да ги излажат корисниците. Од декември, Chrome ќе се блокира реклами на “мал број” на сајтови, кои постојано ја користат оваа тактика, без разлика дали произведуваат лажни системски грешки или се обидуваат да ... Read More »

Гугл блокира по 100 несоодветни реклами на Интернет секоја секунда

Гугл е екстремно строг кога станува збор за ширење на спам, лажни вести или несоодветни реклами на Интернет. Компанијата има специјални алгоритми за откривање и блокирање слични содржини во својот пребарувач. Фактот дека Гугл поседува една од најголемите рекламни платформи на Интернет е причината зошто се повеќе и повеќе луѓе ... Read More »

Блокирање на лошите реклами на Google Chrome од 15 Февруари

Решенијата за блокирање реклами на веб-страницата се жешка тема овие денови, а во приказната за добите и лоши начини на рекламирање на интернет, активно се вклучи и Google. Преку Коалицијата за подобри реклами, најголемата компанија за онлајн рекламирање на интернет се обидува, заедно со програмерите, да изгради подобра мрежа, која ... Read More »

Chrome ќе ги блокира бучните страници

На сите ни се познати веб страниците кои автоматски ги вчитуваат видео клиповите кои, освен што понекогаш се многу нападни, често имаат прилично силен звук. Токму затоа Google ја тестира новата опција која ќе им овозможи  на корисниците трајно да ги „замолчат“ сите такви страници. Бучните веб страници со години ... Read More »

Нова апликација за iOS “Callblock“ ќе блокира над 2 милиони телемаркетинг повици

Новата апликација, Callblock , вклучена во iTunes App Store , има намена за блокирање на телефонски повици над 2 милиони телемаркетери (луѓе кои прават продажба по пат на телефон). Тука исто така спаѓаат автоматските повици, наплата на долгови , политички активисти , измамници и многу повеќе. За да се идентификува кој ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365