Home » Tag Archives: деца

Tag Archives: деца

Фејсбук воведе Messenger Kids за деца корисници

Се проценува дека на Messenger постојат 20 милиони корисници на возраст под 13 години Facebook ја претстави својата прва прилагодена апликација дизајнирана исклучиво за оние кои сеуште не влегле во тинејџерските години, со тоа индиректни признавајќи дека не успееја да ги спречат лицата помлади од 13 годишна возраст да отвараат ... Read More »

44% од милениумците гледаат на своите домашни миленици како на деца

Милениумците го одолговлекуваат бракот и започнуваат семејства подоцна во својот живот, но постои едно нешто за кое не чекаат: нивното прво домашно милениче. За многумина на возраст од 20 до 36 година, крзнените животинчиња се многу повеќе од слатки придружници – тие се ‘деца за почетници’. Едно скорешно истражување од ... Read More »

Зошто Barbie сака да ни прикажува татковци кои си играат со своите ќеркички

Откако новиот изглед на Barbie беше прикажан во 2016, брендот започна нови планови за поамбициозен маркетинг проект: да им овозможи на потрошувачите да ја засакаат Barbie за нешта кои не се однесуваат само на нејзиниот изглед. Тимот на Mattel, компанијата позади брендот, сака да го пренасочи фокусот на потрошувачите на целите ... Read More »

Се`поголем број на повозрасни лица се на Snapchat

Иако Snapchat апликацијата е позната по тоа што ја користат воглавно тинејџери, податоците покажуваат дека трендовите се менуваат.  Snapchat, хит апликацијата за комуникација која ја популаризираа корисниците помлади од 16 години, сепак има своја публика и помеѓу нешто повозрасната популација. Најновите податоци на истражувачката куќа GlobalWebInde покажуваат дека во последно ... Read More »

Децата повеќе преферираат да гледаат видео на таблет отколку на ТВ

Повеќе од 50% од децата во САД, повеќе преферираат да гледаат видео снимки на таблети отколку на телевизија. Истражувањето за навиките на децата го спровела американската агенција Miner & Co меѓу 800 родители, а го пренесува порталот SocialMedia Today. Истражувањето покажува дека со развојот на новите технологии се менуваат и ... Read More »

Dell стартуваше Back-to-school кампања со успешни млади луѓе

Изминатата година Dell ангажираше неколку YouTube инфлуенсери за својата back-to-school кампања, која беше оценета многу позитивно од стручната јавност. Оваа година започна многу слична кампања, но наместо млади интернет селебрити луѓе, вклучува успешни млади луѓе кои не се познати но се многу успешни во полиња како мода, наука и технологија. Луѓе ... Read More »

WTF реклама за автомобилот Смарт

Новата реклама на BBDO Берлин за новиот модел на автомобилот Смарт вклучува неколку деца кои постојано пцујат и се нервираат. Нараторот вели дека тоа им е пренесено од родителите кои така се однесуваат додека ги возат “големите и неприлагодливи“ автомобили во секојдневното користење и советува да се користи Смарт за порелаксирано ... Read More »

“ Ако само набљудуваш – исто како да злоставуваш “

(РЕГИОН) – Хрватската Агенција Senor , за својот клиент “Храбри Телефон“ (советодавна линија која нуди помош и поддршка на злоставувани деца), реализираше едноставна и многу ефективна кампања со само еден билборд, која предизвика внимание во хрватските и регионалните медиуми и многу позитивни коментари од маркетинг колегите. Предизвик: Злоставувањето на деца се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365