Home » Tag Archives: доминација

Tag Archives: доминација

Кои брендови доминираат на социјалните мрежи

Логото на McDonald’s месечно се појавува на речиси 900.000 фотографии на Инстаграм и Твитер Појавата и големата популарност на социјалните мрежи во изминатата деценија им овозможи на компаниите нов вид на интеракција со потенцијалните купувачи.  Таа стана една од клучните механизми за градење на брендовите. Компанијата Brandwatch преку својот специјализиран ... Read More »

Гугл и понатаму доминира во рекламите при пребарување на производи

Рекламите на Google се уште доминираат во пребарувањето на производи и покрај рекордната глоба во износ од 2,42 милијарди евра со која ЕУ сакаше да го натера гигантот да отвори повеќе простор за конкуренцијата Рекламите на Google во пребарувањата “за купување” и понатаму доминираат речиси над сите други останати конкуренти, ... Read More »

Фејсбук доминира на социјалните медиуми

Facebook го зацврсти својот статус на неприкосновен крал во џунглата на социјални медиуми во новото истражување, кое покажа не само дека оваа социјална мрежа самата има повеќе месечни посети од било која друга, туку и дека тоа го имаат и нејзините сестрински платформи, WhatsApp и Messenger. Бројките кои ги собра ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365