Home » Tag Archives: маркетинг агенции

Tag Archives: маркетинг агенции

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на македонските маркетинг и медиски агенции за 2016 година

Најактивните и најголеми медиски и маркетинг агенции во Република Македонија, во изминатата 2016 година оствариле вкупни приходи од речиси 35 милиони евра  што како вкупен резултат е намалување на приходната страна за околу 320 000 евра во споредба со 2015 година кога истите агенции оствариле вкупно приходи од околу 35,3 ... Read More »

Новогодишни честитки на македонските маркетинг агенции (2017 едишн)

Цела година маркетинг агенциите планираат, креираат и реализираат за своите клиенти – а предновогодишниот период е одлична прилика да сработат нешто, што би се рекло  “и за своја душа“. Традиционално и годинава, на Маркетинг365 ги пренесуваме некои од новогодишните честитки на македонските маркетинг агенции. Воедно, на сите наши читатели и ... Read More »

Познати добитниците на Eurobest : DDB Worldwide мрежа а INGO агенција на годината

Еurobest фестивалот на креативноста заврши овој петок со церемонија на која се прослави доделувањето на Eurobest наградите за 2016 година. 116 членови од цела Европа го сочинуваа жирито кое имаше за цел да избере помеѓу најдобрите на настанот кој се одржуваше три дена,  каде во текот на вечерните часови од последниот ... Read More »

Им се обраќаме на генералните менаџери на компаниите…..во врска со маркетингот е муабетов!

Како генерален директор на компанијата, најверојатно добро ги познавате  вашите производи, понуда на услуги како и целокупните планови за  раст внатре и надвор од неа. Но, дали знаете колку добро приказната за вашиот бренд позитивно и прецизно е перципирана и пренесена? Кога станува збор за она што навистина ја движи ... Read More »

Bruketa & Žinić OM и Netural ја формираа стартап-ориентираната агенција Startaparat

Една од најголемите дигитални агенции во Австрија, Netural, и Bruketa & Žinić OM од Хрватска лансираат нова старт-ап ориентирана агенција наименувана Startaparat. Selma Prodanović, добро позната австриска инвеститорка, основач на Brainswork и 1millionstartups ќе ја поддржи Startaparat како член во одборот на советници. Startaparat цели кон пресретнување на потребите на стартапите со ... Read More »

Стручните здруженија за пазарно комуницирање препорачуваат: огласувачите да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите

Препораката се однесува на завршната фаза на повиците за учество на конкурс која бара значителен финансиски ангажман, како и ангажирање на човечки ресурси. Скопје,Белград, Љубљана, Загреб, 10.10.2016 – Огласувачите да повикуваат најмногу 4 агенции на конкурсите за избор на маркетинг агенција за нивните проекти. Оваа препорака на Светското здружение на ... Read More »

Маркетинг агенциите и консултантите ”позајмуваат трикови” едни од други

Извор:http://dailytrojan.com/

Агенциите стануваат се повеќе консултативни, консултантите купуваат креативни агенции, а системските интегратори подлабоко навлегуваат во стратегиите на клиентите… “Секој зборува за онлајн наспроти офлајн медиуми или креативни наспроти традиционални медиуми, но кога агенциите сакаат да ја променат насоката на искуството на потрошувачите, тогаш ние говориме за нови оперативни модели и ... Read More »

Guardian јавно објави дека им исплаќа рабат на медиа агенциите

Guardian им исплаќа рабат на рекламните агенции во форма на слободен простор за рекламирање или пак плаќања во кеш во замена за одредени нивоа на потрошен износ – се вели во неодамна објавениот финансиски весник на вториот по големина издавач во Велика Британија. Guardian Media Group наведува: “Групација склучува договори ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365