Home » Tag Archives: Медиуми (page 2)

Tag Archives: Медиуми

Претставен Кодекс на Асоцијацијата на онлајн медиуми во Србија

(РЕГИОН) – Документот содржи основни правила и препораки за членовите на Асоцијацијата на онлајн медиуми – AOM, поаѓајќи од праксата и практичните аспекти на работата на медиумите во онлајн опкружувањето Асоцијацијата на онлајн медиуми (AOM) е основана во 2015 година како  непартиско, невладино и непрофитно здружение, кое е составено од претставници ... Read More »

Pedigree ги менува улогите на сопствениците и кучињата во новиот рекламен спот за вдомување на животни

Во склоп на националниот месец на миленичињата (мај), Pedigree го презентираше најновиот спот ‘Pick Me’ (”Избери ме”) кој за момент прикажува како би изгледало кога луѓето и кучињата би ги промениле своите улоги. Еве како би изгледало кога кучињата би избирале кои луѓе би ги вдомиле во својот дом. Спотот ... Read More »

Добредојде во реалниот свет

По бројни гласини, Австрискиот Телеком MVNO Hofer Telekom (HoT) официјално започна со својата кампања во Словенија креирана од страна на маркетинг групацијата Strobl. На лансирањето на новиот бренд, Hofer се заложи за обезбедување на најдобар квалитет по најдобри цени досега, во полето на телекомуникациите. ‘’За таа цел кампањата го презентира ... Read More »

Април 2017: преглед на некои од најдобрите шеги на светските брендови

За денот на шегата кој измина во саботата, некои од брендовите ширум светските хоризонти беа доста креативни и однапред припремени со цел да ја анимираат и насмејат својата публика. Издвоивме дел од најдобрите шеги кои ги припремија брендовите, се надеваме ќе ве насмеат и вам… Airbnb Doritos Брендот за чипс ... Read More »

Факт или фикција? 5 совети како да ги избегнете лажните новости

Кога една приказна е фикција може лесно да се осмислат ликови како Хамлет, Форест Гамп, па дури и Пепелашка… Тука нараторот фикцијата во приказната ја темели на креирањето на ликови кои ќе се паметат. Но кога еден недоверлив наратор се обидува да доминира во светот кој не е фиктивен се ... Read More »

Амбициозен маркетинг проект на Mercedes-Benz кој покажува што значи “да се порасне”!

Кога бев само дете, татко ми ми кажа дека успесите и неуспесите се мерат преку едноставната способност за следење на правилата. Со текот на растењето некои од тие правила станаа многу поочигледни за мене отколку што беа да речеме кога бев 8 години. Некои од ”бенчмарковите” на возрасната доба беа: ... Read More »

5 типови на активизам за кои треба да е подготвен секој бренд

Деновиве станува невозможно да се логирате на Facebook или пак Twitter без да погледнете дискусија околу политички теми. Луѓето зачестено започнаа да прават ‘’пауза’’ од социјалните медиуми со цел да ја ограничат својата изложеност на постојаните контрoверзии и социјални теми. Како потрошувач, тешко е да останете неутрални кога скоро секој ... Read More »

Лоша интернет конекција? Погледнете ја новата рекламна кампања креирана неколку години по ‘’Ice Bucket Challenge’’

Што се случува кога се соочувате со лоша Интернет конекција? Ќе задоцнeте со онлајн новостите … а понекогаш тоа ќе се случи дури и неколку години подоцна :) Новата забавна кампања креирана од страна на TBWA\Raad за ‘’Connect Internet in Lebanon’’ ја драматизира забавната идеа со која сака да прикаже ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365