Home » Tag Archives: Медиуми (page 3)

Tag Archives: Медиуми

4 трендови кои ќе ги редефинираат медиумите во 2017 година

Од видеата во живо до интерактивните кампањи на отворено, магазинот Marketing Week  ги предвидува четирите трендови кои  ќе го променат медиумскиот спектар во текот на оваа година. 1. Емитување во живо Брендовите ќе пристапат кон  емитување на видео во живо. Досега тоа се применуваше како експеримент или маркетиншки трик, но во иднина ... Read More »

6 најчести грешки кои треба да ги избегнете доколку сами сакате да работите PR

Кога станува збор за PR,  експертите често знаат да посочат дека денес секој би можел да работи на својот PR. Но секако не би можеле секогаш сами без никаква помош да ја извршувате оваа многу важна функција. Ете, можеби се случило сами да средувате по домот, да испробувате да бидете ... Read More »

Трендови: Велика Британија е на прагот да се префрли од FM кон дигитални аудио емитувања

Минатата недела Норвешка ги најави своите планови да ја исклучи комплетно својата FM  радио мрежа, што во исто време значи дека државата ќе биде првата држава која комплетно ќе ја напушти  FM трансмисијата и ќе ја замени со Дигитални Аудио Емитувања  (Digital Audio Broadcasts (DAB)). Иако Норвешка е единствената држава која ... Read More »

Snapchat додаде 4 нови карактеристики помеѓу кои и најбараната- групниот разговор

Snapchat штотуку јавно ги објави четирите нови опции кои ги додаде на својата апликацијата, со што повторно влегува во трката да стане најпопуларна мрежа во полето на социјалните медиуми каде конкуренцијата за вниманието на потрошувачите и бизнисите станува се поголема. Со ново- додадените опции, Калифорниската компанија влегува во  најтесниот круг на ... Read More »

Зошто вашиот маркетинг буџет мора да вклучува и средства за аналитика и мерење

Со завршетокот на преостанатите неколку седмици од оваа година, компаниите веќе започнаа со креирањето на буџетите за 2017 година. Буџетот за маркетинг не само што ги дефинира очекувањата за следната година, тој исто така предвидува и начини за претставување на напорите како маркетингот ќе го поддржи бизнисот во достигнување на приоритетите ... Read More »

Замислувајќи ја “Агенцијата на иднината”

“Агенциите во иднината“ продолжува да биде една од најинтересните теми околу кои континуирано се крева “прашина” во медиумскиот простор. Многумина веруваат и ги предвидуваат згаснувањата на агенциите како што денеска ги познаваме, укажувајќи на нештата како проблемите со транспарентноста на цената на медиумите, движењето кон превземањто на медиумите од страна на ... Read More »

Како социјалните медиуми влијаат врз политичкиот избор?

Во екот на резултатите од претседателската трка во САД и изборот на Donald Trump, решивме да дедеме краток осврт на феномент кој ги поврза политиката и социјалните медиуми – кампањата на Barac Obama од 2008 година или како што многумина го нарекуваат “првиот претседател избран со моќта на социјалните медиуми”! ... Read More »

Заборавете на ‘’4P’’на маркетингот, време е да обрнете поголемо внимание на 4М маркетинг миксот

Пред 56 години, E. Jerome McCarthy го креирал концептот за 4P односно четирите елементи на маркетинг миксот :производ, цена, пазар и промоција. Кога ќе го погледнете овој концепт денес, производот сеуште останува појдовната точка од која започнува секој маркетинг микс, но затоа пак преостанатите 3P функции започнаа да го губат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365