Home » Tag Archives: милениумци

Tag Archives: милениумци

Британската армија со новите плакати ги врбува милениумците и љубителите на селфи

Британската армија ја објави својата најнова кампања за регрутирање на нови војници во своите редови на плакати кои ги таргетираат милениумците и љубителите на селфи Новиот дизајн на постерите, кои наскоро ќе се појават во Велика Британија, ја таргетира младата генерација и кршењето на стереотипите и го нагласува потенцијалот на ... Read More »

Предности кои милениумците ги донесуваат на работното место

Денес, многу луѓе на водечки позиции се загрижени за подготвеноста, сериозноста и посветеноста на генерацијата милениумци, односно луѓето родени помеѓу 1980 и 2000 година. Ова е важна тема за размислување, имајќи во предвид дека милениумците сочинуваат значаен и растечки процент од работната сила, а се проценува дека до 2025 година ... Read More »

Милениумците и припадниците на генарацијата „Z“ не се подготвени за 4-тата индустриска револуција

  Родените во периодот од средината на 1980-тите до средината на 1990-тите, познати како милениумци и родените помеѓу средината на 1990-тите до средината на 2000-тите години, познати како генерација “Z”, се многу свесни дека четвртата индустриска револуција го обликува работното опкружување и чувствуваат дека постои потенцијал за луѓето да се ... Read More »

Маркетинг кампањи за милениумци

Сега веќе најголемата генерација во историјата на САД, милениумците се повеќе донесуваат одлуки во име на организацијата во која работат, па маркетинг експертите треба да бидат информирани за нивните интереси, потреби и мотиви, со цел да го разберат начинот на кој одлучуваат кога се во прашање работата и купувањето. За ... Read More »

Не се само милениумците зависни од мобилните телефони (инфографик)

Додека маркетерите и огласувачите се обидуваат да се движат кон постојано менување на мобилниот пејзаж, ризикуваат да паднат во замка: може да подлегнат на искушението да се насочат само на помладата генерација во нивните мобилни реклами. Новото истражување на агенцијата Портер Новели покажува дека милениумците и припадниците на генерацијата Z ... Read More »

Седум разлики помеѓу милениумците и генерацијата Z

Денешните деца имаат многу повеќе заеднички работи со нивните врсници ширум светот, отколку со возрасните со кои се опкружени Можеби се прашувате кој ја сочинува генерацијата Z? Одговорот е дека во нив спаѓаат сите оние кои се родени 1995 година и подоцна. Всушност, тоа е генерацијата која ги наследи милениумците. ... Read More »

“Младите се поумни отколку што им признаваме!“

Еден обичен избор помеѓу два одговори може да каже многу за еден човек, или во случајот на ова истражување, за една цела генерација. 9GAG во соработка со истражувачката куќа GfK, спроведоа студија користејќи едноставен “Што би радо направил?“ прашалник, во кој успешно прибраа 134,694 одговори на младите во старосната група ... Read More »

Рекламата која се споделува овие денови: како на интелигентен начин да се исмејат „милениумците“

Во рекламата неизбежно се спомнати розевите нијанси на коса, очилата со диоптрија, брадата, тетоважите, социјалните мрежи, забавите…   Не е новост што секоја генерација за себе мисли дека е единствена и оригинална, дека во себе носи нов дух, промени, свежина, идеи… И новата генерација на милениумци не е исклучок, а ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365