Home » Tag Archives: највреден бренд

Tag Archives: највреден бренд

Амазон е највредниот бренд во светот, со пазарна вредност од 150 милијарди долари

Амазон е сега најголемата интернет компанија на светот во однос на пазарната капитализација и на приходите Во најновата ранг-листа на највредните компании во Извештајот Brand Finance Global 500, Amazon ги остави зад себе своите главни конкуренти Apple и Google, и така овој гигант за е-трговија ја зацементира својата позиција како ... Read More »

Apple е нов највреден бренд на денешницата

Највреден бренд за 2013 година

После долги 13 години во кои Кока-Кола го чуваше приматот како највреден светски бренд, вчера ни стигна информацијата  од новиот “Best Global Brands 2013” извештај на Interbrand, дека број #1 меѓу брендовите за оваа година е Apple со проценета вредност на брендот од 98,3 милијарди долари. Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365