Home » Tag Archives: Недела на дизајн

Tag Archives: Недела на дизајн

Интервју со Дамјан Дамјановски, маркетинг консултант за технологија, комуникации и иновации

Тренд што ќе остане е да се рекламираат производи што се нужни, а не модерни Дамјан Дамјановски е маркетинг консултант со големо искуство во работа со брендови, стартапи и агенции на полето на технологија, комуникации и иновации. Австралиец од Сиднеј со македонско потекло, Дамјановски има развиено ефективни стратешки пристапи во ... Read More »

Пастело ја понесе титулата Најдобар млад бренд на Неделата на дизајн во Скопје

Покрај основниот модел на Неделата на дизајн во Скопје кој претставува епицентар на сите збиднувања во контекст на дизајнот воопшто, експо елементите, вмрежувањето, создавањето на еден поинаков контекст на секој производ, културолошкиот сегмент и забавата, има уште еден дополнителен сегмент кој само дава потврда за тоа што е постигнато до ... Read More »

Денеска стартува 5-тото издание на “Неделата на дизајн“ во Скопје

Петтото издание на Неделата на дизајн во Скопје се отвора во четврток 26. ноември во дизајн центарот Јавна соба. Оваа година на мени ќе бидат сервирани последните достигнувања на младите таленти од Македонија и регионот.  Во фокус е изложбата Млади балкански дизајнери, која публиката секоја година со нетрпиение је очекува. ... Read More »

Денеска на “SDW“ панел-дискусија на тема „Традиционални Vs. дигитални канали на комуникација“

„Традиционални vs дигитални канали на комуникација“ е темата на панел-дискусијата што денеска со почеток од 18 часот, во Куршумли Ан, ќе се одржи под покровителство на МПМ во рамките на Skopje Design Week. Говорници на дебатата ќе бидат Александар Ивановски, маркетинг-координатор во МПМ, Ленче Карпузовска, менаџер за комуникации во „ЕВН ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365