Home » Tag Archives: Никола Жиниќ

Tag Archives: Никола Жиниќ

Интервју со Никола Жиниќ, претседател на регионалниот дел од жирито на Фестивалот за интегрирани комуникации -КАКТУС 2018

По повод објавувањето на конкурсот за четвртото последователно национално доделување на годишните награди во Србија – КАКТУС 2018 година, разговаравме со претседателот на регионалниот дел на жирито, Никола Жиниќ, ко-претседател и главен креативен директор на агенцијата Брукета&Жиниќ&Греј, Хрватска 1.Како би го оцениле пазарот на интегрирани комуникации во регионот и кој ... Read More »

Bruketa&Žinić OM сега се Bruketa&Žinić&Grey

Grey мрежата, дел од најголемата светска групација за комуникациски услуги WPP, ја заврши аквизацијата на мнозинскиот удел  во агенцијата Bruketa&Žinić OM, kaкo и 50% од уделот во нејзината сестринска агенција Brigada. Агенциите сега се спојуваат со Grey Загреб, и се формираше агенција Bruketa&Žinić&Grey. Управувачкиот тим го сочинуваат Давор Брукета и ... Read More »

Bruketa&Žinić OM стана дел од WPP

Најголемата светска групација во маркетинг комуникациите WPP купи мнозински пакет акции во хрватската агенција Bruketa&Žinić OM која ќе се спои со Grey Zagreb и сега станува Bruketa&Žinić&Grey. Bruketa&Žinić OM, една од најнаградуваните агенции во Хрватска и регионот, го објави постигнувањето на договорот со најголемата светска комуникациска групација WPP за нивното инвестирање во ... Read More »

Ивана Галиќ и Никола Жиниќ членови на жирито на Euro Effie 2014

(РЕГИОН) – Ивана Галиќ, раководителката на маркетинг комуникации во Випнет и Никола Жиниќ, креативниот директор во агенцијата Bruketa&Žinić OM се именувани за членови на жирито за наградите Euro Effie 2014 год., европски награди кои се доделуваат на најефикасните и најуспешните маркетинг кампањи кои беа актуелни во земјите низ Европа. Жирито на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365