Home » Tag Archives: проктер

Tag Archives: проктер

P&G крати од дигиталниот буџет поради грижа за својот бренд

Грижата за тоа каде се појавуваат дигиталните реклами на Procter and Gamble (P&G), резултираше со кратење на буџетот за online адвертајзинг во последниот квартал од 100 до 140 милиони долари. Како што објаснуваат од компанијата во својот најнов финансиски извештај, нивната загриженост за тоа дека нивните реклами не се појавуваат ... Read More »

Топ 10 огласувачи во САД за 2014 година

AdAge ја објави листата на 200-те најголеми огласувачи во САД за 2014 година. Ранкингот го предводи Procter & Gamble со вкупна проценка од 4,6 милијарди долари инвестирани за огласување, следен од AT&T и General Motors Co. Вкупниот буџет потрошен за огласување на топ 200-те огласувачи во САД изнесува околу 137.8 милијарди ... Read More »

P&G со реклама и за мајките на параолимпијците

Сигурен сум дека се сеќавате на одличната “Thank you mom” реклама  која Procter & Gamble ја лансираа на неколку часа пред почетокот на олимписките игри кога врвните спортисти се заблагодаруваа на нивните мајки за поддршката што да добивале низ годините. Тоа дефинитивно беше една од рекламите кој ги одбележаа овогодинешните ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365