Home » Tag Archives: ПР агенција

Tag Archives: ПР агенција

Една од најуспешните ПР агенции во Србија – отвори своја канцеларија и во Скопје!

Една од водечките ПР агенции од Србија, Represent Communications, од пред неколку дена отвори своја канцеларија во Скопје која ќе биде задолжена за работата на агенцијата во Македонија. Represent Communications од 20о6 година е афилијација на Weber Shandwick за Србија и за Црна Гора и во моментов има четири регионални ... Read More »

Бугарската ПР агенција “Параграф 42” склучи партнерство со американската Ketchum

Агенцијата за односи со јавност “Параграф 42” склучи заедничко партнерство за Бугарија со глобалната комуникациска агенција Ketchum, дел од групацијата на Omnicom Group. Целта на партнерството е размена на искуства и експертиза, како и привлекување на нови клиенти кои го опслужуваат бугарскиот пазар. Како официјален партнер, Агенцијата “Параграф 42” ќе ... Read More »

Интервју со Тодор Стојчевски, пет години Чептер 4 Македонија “Се движиме на успешниот пат во односите со јавноста“

Денешен гостин на Маркетинг365 е господинот Тодор Стојчевски, директор на агенцијата за односи со јавноста Чептер 4 Македонија. Поводот е роденденски, 5 години работа на македонскиот пазар за агенцијата која е дел од еден од најголемите комуникациски системи во Централна Европа.  M365: Во односите со јавноста сте повеќе од половина деценија. ... Read More »

7 причини поради кои ПР професионалците треба да му дадат отказ на некој свој клиент

Статија на Рене Варен, CEO и ко-основач на Onboardly, првично објавена на PR daily. Не повторно тие. Го знаете клиентот за кој зборувам: тие ве најмуваат за експртиза, но додека да завршат со критикувањето, финалниот продукт е нешто на што не би сакале да го ставите вашето име. Тие ги ... Read More »

United Partners е PR агенција на годината (за 2014) во Бугарија

United Partners e PR агенција на годината според конкурсот BAPRA Bright Awards, организиран од Бугарската асоцијација на PR агенции (БАПРА). Агенцијата победи во најпрестижната категорија која одликува агенции со богато портфолио на услуги кои имаат иновативен и стратешки пристап кон смислувањето и имплементирањето на кампањите. Аll Channels Communication Group пак ... Read More »

APRA Porter Novelli ќе ги обедини сите свои агенции од регионот

Бугарската PR агенција APRA Porter Novelli ќе ги обедини сите свои сопствени канцеларии во Бугарија, Албанија, Косово, Македонија и Србија, како и филијалите претставници во Босна и Херцеговина и Црна Гора во APRA Porter Novelli Balkans Communication Group. Ова стана јасно од соопштението испратено до медиумите по завршената конференција АPRA Balkans ... Read More »

Евалуацијата – прв чекор во поставувањето на здрава основа за остварување на успех!

Пишува:  Неда Темелковска Аницин, ПР експерт во Чептер4, дипломиран психолог, магистер по социјална работа. Правиме ли евалуација на вработените? Прашање кое ретко кој го поставува, а уште поретко кој го испитува. Прашање кое го засега колку менаџерот, толку и вработениот. Зошто? Затоа што придобивките, односно фидбекот кој се добива ѝ користи секако во ... Read More »

Да се биде во мрежа

Автор: Тодор Стојчевски, сопственик на Агенцијата за односи со јавност Чептер 4 – Македонија Светот сè повеќе се глобализира. Се вмрежува. Се зголемува нивото на трансакции меѓу луѓето, меѓу луѓето и машините, меѓу машините и машините. Многу е лесно да се добие информација за случувањата на другиот крај на планетата. Уште ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365