Home » Tag Archives: ПР (page 2)

Tag Archives: ПР

Пет начини со кои ПР професионалците може да ја подобрат својата работа

Денешната ‘’жешка’’ тема утре може да се вбројува во стари новости. Со оглед на промените во преференциите кај публиката, медиумите и самите новинари, станува исклучително доста тешко да се открие што е тоа што ќе биде популарно во дадениот период. Еден од предизвиците со кој ПР професионалците секојдневно се соочуваат ... Read More »

Факт или фикција? 5 совети како да ги избегнете лажните новости

Кога една приказна е фикција може лесно да се осмислат ликови како Хамлет, Форест Гамп, па дури и Пепелашка… Тука нараторот фикцијата во приказната ја темели на креирањето на ликови кои ќе се паметат. Но кога еден недоверлив наратор се обидува да доминира во светот кој не е фиктивен се ... Read More »

Светски признатиот PR експерт за кризни комуникации, Доналд Стил, доаѓа во Скопје

На 12ти мај, македонските и регионалните експерти за односи со јавноста, комуникации и социјални медиуми ќе имаат единствена можност да ги совладаат најновните трендови во кризни комуникации во ера на социјални медиуми, со помош на Доналд Стил, интернационален експерт за менаџирање со кризи и градење на глобална репутација. На оваа ексклузивна, ... Read More »

Лекции за PR професионалците од таткото од популарното Skype интервју на BBC

За експертите за односи со медиумите, ништо не може да предизвика поголемо чувство на анксиозност отколку едно ТВ интервју во живо на нивниот клиент. Претпоставуваме дека ова видео веќе сте го гледале повеќе од 5 пати. Сега добро познатото интервју на BBC каде професорот Robert Kelly, татко на две деца, ... Read More »

Зошто Facebook, Snapchat и големите маркетинг агенции лансираат мобилни инкубатори?

Дали рекламните агенции и технолошките компании забрзано влегуваат во ‘’базен полн со ајкули’’…. Конкуренцијата за привлекување и задржување на вниманието на потрошувачите на мобилни уреди се зголемува, а со тоа и голем број на агенции кои се обложуваат и купуваат страт-ап компании фокусирани на нова напредна технологија. Со зголеменото учевство ... Read More »

3 чекори кои ПР професионалците мора да ги преземат во случај на ПР криза

ПР  кризата може да се прошири онлајн пред милионска публика за време од само неколку минути. Начинот на кој една организација реагира е најважен. Проблемот мора да се санира веднаш или пак штетата која ќе настане ќе добие широки размери. Еве неколку совети со кои можете да избегнете катастрофа: 1.Извинете ... Read More »

6 најчести грешки кои треба да ги избегнете доколку сами сакате да работите PR

Кога станува збор за PR,  експертите често знаат да посочат дека денес секој би можел да работи на својот PR. Но секако не би можеле секогаш сами без никаква помош да ја извршувате оваа многу важна функција. Ете, можеби се случило сами да средувате по домот, да испробувате да бидете ... Read More »

Лекции научени од најголемите PR кризи во 2016 година

Како што напишал Шекспир во ‘’Бурата’’, чин 2, сцена 1, “Она што е минато е водилка.” Во  Washington, оваа изрека е гравирана на статуата со назив Иднина која се наоѓа пред Националниот Архив. ‘’Тие кои не се сеќаваат на минатото се осудени да го повторуваат’’, напишал филозофот, романсиер и поет ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365