Home » Tag Archives: Срѓан Шапер

Tag Archives: Срѓан Шапер

Меккен Загреб – агенција на годината во Хрватска

Агенцијата Меккен Загреб, која е дел од I&F McCann Grupа, е прогласена за најдобра агенција во Хрватска. Наградата е доделена на фестивалот Ideja X, национален фестивал  за оригинални идеи кои ги поместуваат границите без разлика на кој вид медиум се прикажани. На доделувањето на наградите присуствуваше и основачот на I&F ... Read More »

I&F McCann Група наградена за ширење на нови пазари

I&F McCann Група ја доби наградата Diplomacy & Commerce во категоријата Бизнис иновации како прва компанија од Србија која со инвестиции во четири земји од нордискиот регион, успешно го обедини работењето на 12 пазари со 58 милиони жители. Со инвесрирањето во Норвешка, Шведска, Данска и Финска, I&F McCann Група сега ... Read More »

Синергија на креативните идеи од северна и јужна Европа

Менаџерите и креативците на агенциите од Нордискиот регион кои се дел од I&F McCann Група во чии рамки работи и Меккен Скопје, го посетија седиштето на компанијата во Белград и разговараа за понатамошните планови за развој, заедничките проекти и разменуваа искуства. Основачот на компанијата, Срѓан Шапер вели дека ова е ... Read More »

Срѓан Шапер: Во секој момент, сите сме секогаш на почеток!

Магазинот CorD кој во Србија се издава на англиски јазик и првенствено е наменет за бизнис луѓето и дипломатите кои работат таму, пред една седмица објави интервју со г-дин Срѓан Шапер, основачот на I&F McCann Grupa, во кое тој зборува за своето детство, светот на музиката, како и професионалната кариера во адвертајзингот.Денеска, ... Read More »

I&F McCann Grupa го прошири своето работење и во Нордискиот регион

I&F McCann Grupa го прошири своето работење и во Нордискиот регион  превземајќи го управувањето со агенциите во Норвешка, Шведска, Данска и Финска кои се во состав на McCann Worldgroup. Со ова вложување I&F McCann Grupa ја заокружи својата дејност на 12 пазари во јужна и северна Европа, кои заедно имаат ... Read More »

Интервју со Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa “Идолите се меѓу нас“

Во интервју за словенечкиот Marketing magazin, Г-дин Срѓан Шапер, основач на I&F McCann Grupa, зборува за својата музичка и уметничка кариера, влезот во светот на адвертајзингот, развојот на бизнисот и преговорите за интеграција со агенцијата McCann Zagreb, луѓето со кои работи, како и за Белград – како нов “hub” за ... Read More »

Срѓан Шапер : Нашата визија е да бидеме најпосакуваниот комуникациски партнер

На фестивалот “Golden Drum” агенциската мрежа McCann за централна и источна Европа, во чии рамки работат и агенциите во составот на I&F McCann Grupa, втора година по ред е прогласена за најдобар комуникациски систем во овој дел на Европа.За освојувањето на ова значајно признание придонесоа и агенциите McCann Белград и ... Read More »

McCann Белград прогласена за најуспешна агенција во регионот

Агенцијата “McCann” Белград е прогласена за најдобра агенција во регионот на фестивалот на рекламни кампањи “BalCannes” кој се одржува во рамките на Викенд Медиа фестивалот во Ровињ.”McCann” Белград е прогласена за агенција на годината врз основа на изборот на специјализираниот портал за огласување “Media Marketing” едногласно поддржан од страна на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365