Home » #M365Voice

#M365Voice

MediaVoice – Младен Чадиковски: 2018-та е пропуштена, следната година мора да донесе пресврт на медиумската сцена!

M365: Каква година беше 2018 за новинарството, за медиумскиот пазар? 2018 та беше година на нови предизвици во која многу очекувавме, а малку работи се остварија, глобално зборувам во медиумската сфера. Новинарската фела имаше високи очекувања дека медиумски реформи во Македонија ќе се случат а со тоа новинарите и медиуми ... Read More »

CreativeVoice: Марко Стојановиќ (Division)

М365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Па сметам дека имавме одлична година во која реализиравме повеќе квалитетни кампањи. Можеби најмногу би го издвоил лансирањето на Стоби Флипс, со кое го добивме првиот македонски бренд во вселената, ... Read More »

PR Voice: Магдалена Михајловска (Имиџ ПР)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашта ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Неколку поголеми проекти на кои работевме во годинава што изминува дефинитивно ја одбележуваат годината што изминува. Иако се работи за нормален тек на работење, ги издвојувам овие проекти, бидејќи за нас беа ... Read More »

MediaVoice: Александар Дамовски (MKD.mk)

M365: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? Поголема читаност, зголемена доверба, влијание, новинарски многу позрели… без ефект во однос на комерцијалниот дел. Пад на приходи за речиси 30 отсто. M365: Како гледате на симбиозата помеѓу ПР и маркетинг агенциите и медиумите во ... Read More »

PR Voice: Љупка Наумовска (Honeybiz)

M365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Воздржаност и повлекување на корпоративниот сектор со паралелно засилување на комуникациите на граѓанскиот сектор го трасираа курсот на ПР индустријата во 2018та. Се засилија темите врзани за социјално претприемништво, права на маргинализирани ... Read More »

CreativeVoice: Александар Наумовски (Ovation BBDO)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? – Немам ништо невообичаено да споменам, изгледа со текот на годините поминати во агенција се навикнува човек на секакви ситуации од типот на добивање клиент или да си оди ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365