Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 30)

Маркетинг & Адвертајзинг

“Почешај ги со причина” – кампања на Ожујско пиво

(РЕГИОН) – Хрватскиот пивски бренд “Ожујско“ (Ožujsko Pivo) во соработка со референтниот центар за лечење на тумор на тестисите при Министерството за здравје во Хрватска деновиве ја стартуваше кампањата “Почешај ги со причина“ со која сакаат да влијаат врз подигнување на јавната свест кај мажите за навремено откривање на рак ... Read More »

Agency Spotter – веб сајт и мобилна апликација која поврзува огласувачи и агенции низ целиот свет

Agency Spotter, веб-сајт кој поврзува огласувачи и агенции, лансираше и мобилна апликација со цел да го направи барањето на агенција полесно. Agency Spotter тврди дека 10 000 до 25 000 огласувачи ја посетуваат веб-страната, лансирана во 2013, секој месец, и дека повеќе од 12 000 агенции се присутни на платформата. ... Read More »

Bruketa&Žinić OM ја припоија дигитална агенција Brlog!

(РЕГИОН) – Рекламната агенција Bruketa&Žinić OM овие денови завршува со процесот на интеграција на дигиталната агенција Brlog, сестринаска агенција која со овој чекор престанува да постои. Сите услуги на агенцијата Brlog од сега ќе ги нуди матичната агенција Bruketa&Žinić OM. “Со интеграцијата ќе се подобри нашата услуга кон клиентите и огласувачите кои ... Read More »

Pepsi ќе постави емотикони на своите пакувања за ова лето

Coca-Cola се прослави со имиња на шишињата. Сега, редот е на Pepsi да изведе некоја голема, забавна идеја за своите пакувања – новата ‘PepsiMoji’ кампања ќе биде претставена глобално ова лето, а се состои во претставени емотикони на своите шишиња и лименки. Претставник на Pepsi ја потврди “Say It with ... Read More »

Продукција Перспектива со нова промотивна понуда за маркетинг кампањи со користење на панели

Сите што работат во областа на маркетингот знаат дека во центарот на сите маркетинг активности се клиентите. Преку директна комуникација со клиентите се следат нивните деловни потреби и развој, со цел идентификување и дефинирање на јасна и ефективна комуникациска стратегија, во чиј склоп е и стратегијата за огласување а таму и употребата на ... Read More »

И AdWeek ја прогласеи UM за Глобална медиска агенција на годината

После AdAge, и специјализираниот магазин и портал AdWeek ја прогласи UM за Глобална медиска агенција на годината. Со постојаното унапредување на постоечките услуги кои агенцијата UM секојдневно им ги нуди на своите клиенти, како и развојот на нови, пред се во областа на дигиталните услуги и содржини, економетријата, медиа планирањето ... Read More »

Cannes Lions се заблагодари на креативноста

Кампањата која ќе го промовира овогодинешниот Интернационален Фестивал на Креативноста е заснована врз благодарноста кон одличните идеи Самостојно развиена, ‘Thank You Creativity’ кампањата е замислена како љубовно писмо кон имагинацијата и уметноста и како потсетник на нивната намена и моќ. “Ние ја поддржуваме креативноста бидејќи знаеме дека таа е движечка ... Read More »

Најдоброто од словенечката индустрија за надворешно рекламирање во минатата година

(РЕГИОН)-По јублилеен 5-ти пат, синоќа во Љубљанската Опера, беа доделени наградите Outstanding за креативните достигнувања во надворешното огласување за 2015 година. Организатор и покровител на ова натпреварување е компанијата Europlakat. Стручното жири со кое претседаваше Mitja Tuskej, партнер и стратег во агенцијата Formitas BBDO, оцени вкупно 595 решенија во пет ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365