Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 32)

Маркетинг & Адвертајзинг

Новата алатка на Linkedin им дава на маркетерите професионални податоци за нивната публика

Оваа бесплатна алатка би требало да биде достапна на корисниците ширум светот во наредните две седмици Професионалната мрежа LinkedIn започнува LinkedIn Website Demographics, алатка за известување која ги прикажува професионалните податоци од 500 милиони членови на оваа мрежа, со цел маркетерите да можат да видат кој вид на стручњаци доаѓаат ... Read More »

Revlon ја избра Grey за своја глобална креативна агенција

Американскиот козметички гигант Revlon ја избра Grey за своја меѓународна креативна агенција како проширирување на соработката со медиумската  агенција MediaCom која веќе управува со медиските буџети во реонот на Северна Америка, со што го консолидираше својот бизнис во групацијата WPP, каде дел се и двете агенции. Во соопштението до вработените, ... Read More »

Facebook започнува B2B кампања со фокус на growth marketing

Facebook ја започна својата прва глобална B2B кампања насочена на growth marketing. Целта на кампањата е да им се помогне на маркетерите да ги развијат своите стратегии за раст на Facebook, со цел што подобро да одговорат на барањата и очекувањата на потрошувачите во мобилниот свет, се наведува во соопштението ... Read More »

Бугарскиот телекомуникациски гигант “Мобилтел” ја избра United Partners за своја PR агенција

(РЕГИОН) – Најголемата телекомуникациска компанија и еден од најголемите огласувачи во Бугарија “Мобилтел” потпиша едногодишен договор за ПР услуги со долгогодишната независна бугарска агенција United Partners. Во рамките на новото партнерство, двете компании ќе работат во насока на позиционирање на брендот “Мтел” од телекомуникациски оператор кон дигитална медиска компанија со ... Read More »

Натусана Македонија втора година по ред со награда за најдобра маркетинг кампања во групацијата

Натусана Македонија, компанијата која е ексклузивен партнер за производите од групацијата Др.Тајс Натурварен, еден од најпознатите светски производители на ОТЦ лекови и фармацевтски козметички препарати со врвен квалитет, се закити со две награди за својата успешна работа. На годишниот собир на кој присуствуваат претставници од компаниите партнери во повеќе од ... Read More »

WPP ги спојува Wunderman и Possible

WPP објави дека планира да ги спои агенциите Wunderman и Possible, така создавајќи група од 9,200 луѓе и 200 канцеларии. И покрај спојувањето Possible и понатаму ќе функционира како посебен бренд, но во иднина ќе работи како дел од Wunderman. “Комбинирањетo на нашите длабоки и разноврсни споспобности е баш таа ... Read More »

IMS Internet Media Services постигна договор за стекнување на главен удел во Httpool

IMS Internet Media Services (IMS), подружница на Sony Pictures Television Networks и една од најголемите компании за продажба на дигитални реклами и медиа закуп во Латинска Америка, објави дека постигнала договор за стекнување на мнозински удел во Httpool, меѓународна огласувачка мрежа на повеќе канали, со присуство во Централна и Источна ... Read More »

H&M ги избра UM Белград и UM Заграб како свои медиски партнери во Србија и Хрватска

H&M, еден од водечките светски модни брендови, започна соработка на поединечните пазари во Србија и Хрватска со медиските агенции UM Белград и UM Загреб. Овие агенции се препознати од страна на клиентот како квалитетни партнери кои на брендот H&M можат да им овозможат сеопфатна поддршка во медиската комуникација. Во согласност ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365