Home » Најнови вести (page 4)

Најнови вести

Важна информација за годишните даночни пријави од УЈП

Со новиот начин на доставување на Годишната даночна пријава на граѓаните им е овозможено да  учествуваат во постапката за утврдување на персоналниот данок, во соработка со Управата за јавни приходи, велат од УЈП. Граѓаните имаат можност најдоцна до 31.05.2019 година да ја потврдат или коригираат претпополнетата Годишна даночна пријава. До ... Read More »

Искрени слогани на светските брендови (трет дел)

Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Harley-Davidson Cosmopolitan Gillette iTunes Ikea Best-Buy Victorias-Secret Apple Gatorade KickStarter   Read More »

Компаниска култура – Клучна состојка на брендот на работодавачот

Автор: Дејан Маџоски – Бизнис партнер за човечки ресурси (www.dejanmadjoski.com) Компаниската култура е еден од клучните елементи за успехот на секоја компанија која задира во сите елементи од ефикасност и ефективност на работењето, нивото на соработка, меѓусебните односи на вработените итн. Добрата компаниска култура е особено битна за задржување на ... Read More »

„Еј, Мамо“ – нова реклама на Google која зрачи со мајчинска топлина

По повод Денот на Мајката, празник кој во САД се одбележува на втората недела од месецот мај, односно 12 мај оваа година, технолошкиот гигант Google објави нова реклама во која го промовира својот гласовен асистент. Во едноминутниот спот создаден од агенцијата Swift, децата го повторуваат истиот и вечен референ „Еј, ... Read More »

Искрени слогани на светските брендови (втор дел)

Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Maybelline Instagram Wikipedia Lego Old Spice Nike Adobe Acrobat LinkedIn Hallmark Candy Crush Read More »

Микро инфлуенсерите го освојуваат пазарот

Маркетингот со инфлуенсери првично беше резервиран само за големите брендови кои ги ставаа своите производи во рацете на познати личности, но Инстаграм ги промени правилата на игра. Па сега повеќето Инстаграм инфлуенсери се микро инфлуенсери со помалку од 10 илјади придружници. Извештајот за промените во структурата на инфлуенсери е направен ... Read More »

Оглас за маркетинг менаџер во Зегин

Една од најголемите компании за продажба на лекови во државата, Зегин ДОО Скопје, објави оглас за вработување на маркетинг менаџер, кој ќе биде задолжен за планирање, организирање, водење и контрола на маркетингот на компанијата; проверка, одобрување и надгледување на медиа планови и реализација на рекламни кампањи; одредување комуникациска стратегија и ... Read More »

Direct Media Академија најавува гостување на специјални гости: Драган Бјелогрлиќ на 30 мај во Мадленианум!

На последниот, завршен ден на Direct Media Академија која ќе се одржи од 28 до 30 мај, ќе присуствува силен тим на предавачи, меѓу кои и славниот уметник Драган Бјелогрлиќ. “Дали Србија е подготвена за интернет-платформите” е тема на специјалниот разговор со популарниот Бела на сцената на Madlenianum, а во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365