Home » Во фокусот (page 378)

Во фокусот

Порталот “Фактор.мк“ прослави три години постоење

Еден од водечките економско-информативни портали на македонското интернет небо “Фактор.мк“ (www.faktor.mk) денеска прославува три години постоење. Во овој кус период, “Фактор“, успеа да се наметне како еден од најпрофесионалните медиуми кој будно ги следи сите економски и политички случувања во земјава и светот и преку бројни анализи, истражувања и ексклузиви ... Read More »

Prime Communications од Бања Лука се добитници на најпрестижната ПР награда во светот – 2015 IPRA Golden World Awards

Prime Communications е наградена во категоријата кризен менаџмент во конкуренција од вкупно 447 пријавени кампањи и проекти од целиот свет Агенцијата „Prime Communications“ е добитник на најпрестижната ПР награда во светот- Златна награда од Меѓународното здружение за односи со јавност за 2015 година (2015 IPRA Golden World Awards)  на свечената ... Read More »

Меккен вработува Арт директор, дизајнер и копирајтер

Маркетинг агенцијата Меккен Скопје го зајакнува својот тим со креативни, амбициозни и проактивни луѓе подготвени за нови предизвици, искуства и нови пријателства. Одлична можност да ја покажете својата креативност и континуирано да напредувате како дел од тимот составен од талентирани професионалци кои имаат освоено бројни награди, создале дел од најдобрите кампањи и ... Read More »

Email Hunter – Со една алатка до сите емаил адреси !

„Маркетинг алатка на денот“ е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со корисните алатки кои можат да ги користат во делот на маркетингот. Оваа иницијатива е нa brainster заедницата. Замислете времето кое секојдневно го минувате барајќи информации за контакт да биде ... Read More »

Маркетинг алатка на денот – Ground Signal. Таргетирајте корисници според нивната локација

„Маркетинг алатка на денот“ е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со корисните алатки кои можат да ги користат во делот на маркетингот. Оваа иницијатива е нa brainster заедницата. Ставете се себеси во следнава ситуација. Сопственик сте на мала пекара во ... Read More »

YouTube лансираше Shopping Ads, a ќе им помага на брендовите да ги промовираат и своите апликации

YouTube лансираше Shopping Ads слични како тие достапни на Google, а ќе им помага на брендовите да ги промовираат и своите мобилни апликации. Овие ‘купувачки реклами’ ќе им овозможат на огласувачите да прикажат click-to-buy реклама во рамки на партнерско видео на YouTube. Гледачите ќе можат да видат едно ‘i’ во ... Read More »

Httpool стана ексклузивен партнер на LinkedIn за во Македонија и 16 други земји

Httpool со задоволство го објавува ексклузивното продажно партнерство со LinkedIn во 17 земји од Централна и Источна Европа, вклучувајќи ги Русија, Грција, Унгарија, Словенија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Словачка, Македонија, Романија, Србија, Албанија, Украина, Латвија, Естонија и Литванија. Маркетиншките  и медиумските агенции сега можат преку соработката со тимовите на ... Read More »

Скрин Медиа прогласена за национален победник за Македонија на European Business Awards 2015/16

Скрин Медиа е прогласена  за Национален Победник, преставувајќи ја Македонија на European Business Award 2015/16, во категоријата “Elite Award for Growth Strategy of the year” Како Национален Победник, Скрин Медиа ќе продолжи во следната фаза од натпреварувањето , кога ќе бидат прогласени десетте најуспешни компании кои ќе ја добијат „ ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365