Home » Tag Archives: инфографик

Tag Archives: инфографик

Инфографик: Што „пали“ (а што не) за брендовите на Фејсбук

Дури и за најискусните маркетери, Фејсбук понекогаш може да изгледа како недостижна платформа. Како да се креира содржина која не само ќе допре до широката публика, туку ќе ја поттикне и нивната вклученост? Со цел да помогне да декодираме што „пали“, а што не, агенцијата за маркетинг на социјалните мрежи ... Read More »

Еволуцијата на 13 познати логоа

Погледнете како низ годините еволуирале логоата на некои од најпознатите светски брендови „Еден од најдобрите начини за да ги привлечете корисниците е да имате солидно, јасно лого“, се наведува во истражувањето на маркетинг агенцијата за истражување C+R. Но, како да одлучите дали треба да го промените своето лого? На некои ... Read More »

Инфографик: Каква брендирана содржина сакаат жените

Според неодамнешното истражување на компанијата Influenster, во кое беа опфатени речиси 13 000 жени во САД од генерација X, Y и Z, 87% од жените позитивно гледаат на брендираната содржина. Покрај тоа, повеќето жени и тоа како ја ценат автентичноста на настапот. „Потрошувачите повеќе сакаат содржина која ги прикажува вистинските ... Read More »

127 факти за видео маркетинг !

Кое беше првото вирално видео на интернет? Дали YouTube е прв сајт за споделување на видеа? Колку огласувчи всушност користи YouTube за видео адвертајзинг? Дали некогаш сте се запрашале како започна онлајн видео маркетингот? Кои беа првите играчи, како растеше и каде се наоѓа денес? Екипата од webistebuilder.org.uk навистина се ... Read More »

Огромната ПР моќ на “Game of Thrones”

“Game of Thrones” стана културен феномен уште од своето прво емитување во 2011. Година по година, продолжува да руши рекорди. Фановите ‘проповедаат’ и носат нови гледачи, а новинарите ја ‘зачинуваат’ секоја сезона со нови анализи на приказната, фан-теории и рекапитулации. Сите знаеме дека медиумската покриеност која ја има “Game of Thrones” е ... Read More »

Стресот “ги јаде“маркетерите на големо (инфографик)

Уште една потврда за нешто што го знаеме и секојдневно го чуствуваме. Стресот не јаде. И тоа на големо.  Ходниците, кабините и конференциските сали на модерниот маркетинг денеска изгледаат повеќе од било кога како шпоретни кои “не печат“, смета секој еден од четири испитаници кои одговорил дека редовно осеќа дека ... Read More »

Глобални агенциски “фамилијарни стебла“ за 2015 :)

Дали некогаш сте се збуниле и замислиле на прашања од типот кој холдинг е сопственик на која агенција, или која мрежа е поголема или помала ? Дали некоја агенција е дел од некоја друга или од некоја трета ? Овие прашања често се вртат во муабетите на маркетинг професионалците и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365