Home » Tag Archives: истрага

Tag Archives: истрага

Амазон истражува дали вработените продаваат доверливи податоци

Амазон, светскиот гигант за продажба на стоки преку интернет, истражува дали вработените во оваа компанија продаваат доверливи информации на други компании, особено во Кина, објави Wall Street Journal. Според весникот, вработените во Амазон, преку посредници  продавале интерни податоци и други доверливи информации на трговците кои ги продаваат своите производи на ... Read More »

Истрага против инфлуенсерите и ѕвездите на социјалните мрежи

Во Велика Британија започната е истрага против познатите личности и инфлуенсерите кои на социјалните мрежи објавувале спонзорирана содржина и добивале пари за неа, а за тоа не ги известиле своите фанови Големата популарност и милијарди корисници на социјалните мрежи во изминатите неколку години создадоа едно ново знимање – т.н. инфлуенсери, ... Read More »

Сер Мартин Сорел ги негира наводите за лични злоупотреби откако WPP започна истрага за неговото работење

Холдинг компанијата ангажира независна агенција за истражување на наводите за несоодветното работење WPP ангажираше независна агенција за да ги испита наводите за непримерното работење кои се изнесени против извршниот директор на компанијата, Сер Мартин Сорел. Истрагата изгледа како уште еден во низата проблеми за WPP, чии акции неодамна доживеаја значителен ... Read More »

Четирите најголеми маркетинг холдинг компании вклучени во федерална истрагата

Истрагата на федералната влада на САД во врска со наодите на анти -монополски практики на големите рекламни агенции се прошири и на истрага на WPP, најголемaта светска холдинг-компанија. WPP го издаде следното соопштение на својата веб страница: “WPP потврдува дека  компанијата како и Interpublic, Omnicom и Publicis, три од нејзините ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365