Home » Tag Archives: комуникација

Tag Archives: комуникација

Министерството за здравство: Пример за ПР на социјални мрежи

Поминаа два месеци откако во Македонија беше избрана новата влада. Една од битните теми која се отвори периодов а која е битна да ја покриеме и на нашиот портал е и околу информацијата која проструи во јавноста дека владата ќе ја сервисира тим од околу 40-тина ин-хаус комуникациски професионалци. Во ... Read More »

8 нешта кои исклучителните шефови им ги кажуваат постојано на своите вработени

Лидерството започнува со добра комуникација, па затоа можеме да кажеме дека одличните шефови користат пофалби на дневна основа. Без разлика дали менаџирате практиканти или пак управувате со цел еден бизнис, успехот на вашите вработени зависи од вашите лидерски вештини. За среќа, решението за мотивација на вашиот тим и справувањето со ... Read More »

Како да станете подобар агенциски клиент и Вашата агенција да престане да ве мрази !

Поранешната директорка на маркетинг во Хајнекен САД, Lesya Lysyj, за AdAge напиша пет совети како да станете подобар клиент. Сите сме се наше во таа ситуација. Ја запознавте Вашата агенција со Вашите планови, чекавте таман толку како да изгледа вечно и конечно дојде денот кога ќе ја видите таа чудесна работа ... Read More »

Tранспарентноста e крал на комуникацијата

Сашо Дуљанов

Деновиве сме сведоци на ситуации кога институции, компании или поединци, со цел да спречат шпекулации и погрешни заклучоци во јавноста, и да си навлечат негативни “поени”, се решаваат да ја сокријат вистината, и да презентираат нецелосни информации. Живееме во време кога грижата за имиџот и репутацијата и желбата да се ... Read More »

Политички маркетинг : Тајната зад победничкиот имиџ

Самиот поим имиџ (кој е увезен кај нас од САД) подразбира ставови, воглавно општествено прифатени, која една личност ги изградила спрема објектите, другите луѓе и широкоприфатените општествени ставови. Кога зборуваме за имиџот на определена личност. тие ставови се условени и се формираат на основа на сигналите кои конкретната личност ги емитира ... Read More »

6 Марфиеви закони на комуникацијата

Пред неколку дена читајќи едно дело на Сем Блек за “Односите со јавноста“ наидов на една негова статија која го раскажува искуството на професорот Osmo A. Wiio од универзитетот од Хелсинки, во која , професорот Wiio се забавува и ја игра улогата на “адвокат на ѓаволот“ формулирајќи алтернативни комуникациски закони во спротивност на утврдените поставки. Професорот Вио објаснува дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365