Home » Tag Archives: мобилни уреди

Tag Archives: мобилни уреди

На YouTube отпаѓа дури 37% од мобилниот сообраќај

Компанијата “Сандвин” го претстави истражувањето кое се занимава со односот на мобилните апликации и мрежниот сообраќај остварен преку мобилните уреди. YouTube е одговорен за поголемиот дел од регистрираниот сообраќај, со учество од 37% во вкупниот регистриран сообраќај. На далечното второ место се наоѓа Facebook со учество од 8,4%, додека на ... Read More »

Мобилното рекламирање сè уште не го достигна својот целосен потенцијал!

Според истражувањето на WARC, повеќе од половина од огласувачите немаат формална стратегија за огласување на своите брендови на мобилните уреди Мобилни уреди се веќе етаблирани како суштински дел од маркетинг миксот, но новиот извештај на WARC укажува на тоа дека сè уште постои голем простор за раст, со цел оглсувачите ... Read More »

Читателите помалку време посветуваат на вестите кога користат мобилни уреди

Читателите посветуваат поголемо внимание на начинот на кој се презентираат вестите кога користат десктоп компјутери отколку мобилни уреди, покажа едно ново истражување Истражувањето кое користело техники за следење на движењето на очите, покажало дека вестите поинаку се конзумираат на десктоп и на мобилни уреди. Вниманието за вестите е значително различно ... Read More »

Брзите сајтови ќе имаат приоритет во резултатите на Google Search на мобилните уреди

Google официјално објави дека брзината на вчитување на страниците и перформансите на сајтовите ќе започне да ги користи како параметри и дополнителни фактори за одредување на приоритетноста на прикажување на резултатите од пребарувањето на мобилни уреди. Новата политика носи назив “Speed Update” и мобилнате пребарувања се ставаат во иста рамнина ... Read More »

Бројот на корисници на мобилни уреди до 2022 година ќе ја премине бројката од 5,5 милијарди

Според истражувањето на компанијата Forrester Data, се очекува дека глобалната употреба на мобилни уреди ќе достигне повеќе од  5,5 милијарди корисници до 2022 година. Како резултат на зголеменото користење на мобилни уреди во азиско-пацифичкиот регион и Африка, се очекува дека употребата на мобилните уреди да достигне процент од 70% до ... Read More »

Колку се ”дигитални” денешните деца?

Дали би се сложиле дека постои феномен денешните деца побрзо да научат да го користат Интернетот пред да научат и да одат? Иако возраста за деца кои користат смартфони постојано се снижува, повеќето од нив немаат свој телефон – се зборува во новиот извештај на  eMarketer, “US Kids and Digital: Gauging ... Read More »

До 2018 година младите многу повеќе ќе пристапуваат на интернет преку мобилен телефон отколку преку сите останати уреди заедно.

Младите луѓе во најголемите рекламни пазари во светот до 2018 година ќе поминуваат повеќе време пристапувајќи на интернет преку мобилни телефони отколку преку сите други уреди заедно. Ова е клучниот заклучок од новата глобална студија спроведена од ZenithOptimedia и GlobalWebIndex а која се однесува на промените во однесувањето поврзани со ... Read More »

Фејсбук страниците за бизниси добиваат мобилно-центрична преработка

Практично секој бренд и мал бизнис има своја Фејсбук страна, но најчесто тие изгледаат исто како секоја друга страна. Фејсбук се одлучи да ги преработи бизнис-страниците за прв пат после 2012 со нови функции и свеж дизајн. Една главна цел е да се подобри искуството за мобилните корисници, докажувајќи им ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365