Home » Tag Archives: Односи со Јавност (page 5)

Tag Archives: Односи со Јавност

Се оддржа работилница за брендирање на општините во РМ и важноста на лицата за ПР во тој процес

“Брендирање на општините во Република Македонија и улогата на ПР лицата во овој процес” беше темата на работилницата што ЗЕЛС тренинг центарот ја организира за лицата за односи со јавноста од општините низ Македонија, членови на “Мрежата на ПР лица“, формирана во ЗЕЛС. На оваа работилница, што се одржа во средата, ... Read More »

Тодор Стојчевски : Трендовите – автопатишта за развој на професијата

Колумна на Тодор Стојчевски, директор на Агенцијата за односи со јавност „Чептер 4“ Секоја професија вклучува одговорни личности, веќе поставени стандарди, етика во однесувањето и комуникацијата, размена на знаења и вештини, иновативност и константен напредок. Успехот патува по различни автопатишта, дефинирани, како трендови на развој. Неодамна, на дискусијата „Професионалните стандарди како предизвик ... Read More »

Оддржана јавната трибина на тема: „Професионалните стандарди како предизвик во односите со јавноста“

Односите со јавноста како професија вклучуваат одговорност, етика, стандарди, напредок и иновации– порача гостинот Борис Бекер, менаџер и партнер во меѓународната агенција за односи со јавност „Чептер 4“ од Виена, Австрија отворајќи ја саботната (01.03) дискусија посветена на професионалните стандарди и потребата од нивно почитување при практицирање на односите со јавноста. ... Read More »

Годишно Собрание на ЗОЈМ и трибина за професионалните стандарди во односите со јавноста

ЗОЈМ - Маркетинг365

Членовите на Здружението за односи со јавност на Македонија (ЗОЈМ) ќе го одржат своето редовно годишно Собрание. Седницата е закажаната оваа сабота (01.03.2014) во просториите на Стопанската комора на РМ со почеток во 13,00 часот. Покрај другите документи предвидени со Статутот на ЗОЈМ, се очекува членовите да ги разгледаат и ... Read More »

Што треба да знаете за односите со јавност и каде да го прочитате тоа?

Постојат „прикаски“ дека теоријата е едно, а практиката во односите со јавноста е сосема нешто друго. Ако сте случајно од оние што се согласуваат со ова мислење на не така мал број PR практичари, веруваjте вие сте во голема заблуда. Се разбира, практикувањето на односите со јавноста има свои специфики, ... Read More »

Cannes Lions со ново натпреварување за млади ПР професионалци

Најпрестижниот интернационален фестивал на креативноста  “Cannes Lions“  воведува можност за тестирање и натпревар на младите ПР професионалци ширум светот со воведување на ново натпреварување за наредното издание на фестивалот наменете токму за нив, насловена како Young Lions PR. Новото натпреварување е поддржано од Интернационалната Комуникациска Организација (ICCO) која е присутна ... Read More »

Интервју со Сашо Дуљанов – раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис

Сашо Дуљанов

Сашо Дуљанов е раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис – една од најголемите агенции во Македонија. Предавач е на Високата школа за односи со јавноста и еден од пионерите на односите со јавноста во Македонија. За блогот на Здружението за Односи со јавноста на Македонија (ЗОЈМ) тој ... Read More »

Нов менаџерски тим за водечката ПР агенција во БиХ

Водечката Босанска ПР агенцијата Prime Communications објави дека, почнувајќи од утре 15-ти февруари, ќе биде управувана од Добрила Мочевиќ, извршен директор – која ќе ја води канцеларијата во Сараево и Андреа Вуковиќ, директорка за развој, која ќе ја води канцеларијата во Бања лука. Овластувањата и независноста во одлучувањето и управувањето ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365