Home » Tag Archives: Сергеј Зафироски

Tag Archives: Сергеј Зафироски

Интервју со Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стратегиски маркетинг Insider ID

Денеска на Маркетинг365 имаме задоволство како гостин да го имаме Г-дин Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стретегиски маркетинг Insider ID. Сергеј несомено е дел од младата елита на претприемачи и менаџери во Македонија кои одлучија да го напуштат корпоративниот свет и со ... Read More »

NOKIA – Растот и падот на гигантот

Продадени повеќе од 1.500 милиони продадени телефони во своето постоење, во еден момент секој трет корисник на мобилен телефон користи NOKIA, најпродаваниот телефон во историјата е NOKIA 1100 во своите две варијанти продаден во 500 милиони примероци. Бренд со кој поголемиот дел од светската популација има израснато и сеуште го ... Read More »

Фази во животниот циклус на производот

Автор на текстот е Сергеј Зафироски, Продажен и Маркетинг менаџер на ДораЛек (sergej@doralek.mk). Овој текст е дел од неговиот прирачник “Разбирање на животниот циклус на производот“ кој можете да го симнете на следниов ЛИНК. Како по правило скоро секој претприемач или компанија кога го креира својот ултра модерен нов производ не размислува “Што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365