Home » Tag Archives: цензура

Tag Archives: цензура

Apple, Facebook и YouTube укинуваат содржини на теоретичари на заговори -прв на удар Алекс Џонс

Неколку големи компании, најавија дека ќе ja отстранат или цензурираат содржината на ултрадесничарскиот медиум Infowars, основан од страна на теоретичарот на заговори Алекс Џонс Големите интернет компании во понеделникот започнаа заедничка акција против американскиот теоретичар на заговори Алекс Џонс, на кој одсега му е оневозможен пристапот до Facebook, YouTube, Apple ... Read More »

Дали ЕУ се подготвува да го уништи интернетот со новиот закон за авторски права?

Со желба да се воведе ред на интернет кога се работи за авторските права, Европската унија во законот за авторските права, додаде Член 13 кој ги обврзува сајтовите да воведат филтер за аплоадирање кој ќе проверува дали станува збор за авторско дело што потпаѓа под заштита на овај закон. Постои ... Read More »

Youtube вработува 10 илјади луѓе кои ќе ги прегледуваат содржините

Речиси 10 илјади луѓе ќе ги прегледуваат содржините кои ќе бидат објавувани на Youtube во 2018 година Youtube ги објави своите планови да вработи повеќе луѓе следната година за полесно да се цензурира непристојната содржина која се објавува на оваа мрежа. Компанијата веќе неколку години е под притисок од јавноста ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365