Home » Tag Archives: Chapter4

Tag Archives: Chapter4

Шест години Чептер 4 Македонија: “Посветени на растот на клиентите”

Агенцијата за односи со јавност Чептер 4 Македонија, денес, слави шест години постоење во Република Македонија. Компанијата „расте“ заедно со своите клиенти. Овој раст, спред извршниот директор м-р Тодор Стојчевски, се базира на квалитет во услугите кои се нудат и на пазарните услови во кои работи оваа Агенција. „Како Агенција, ... Read More »

MSL Group – најдобра источно европска ПР агенција

Пред неколку дена беа објавени имињата на овогодишните победници на Sabre Awards 2015 за EMEA регионот (Европа, Блискиот Исток и Африка). Епитетот за најдобра источно-европска ПР агенција оваа година го понесе MSLGroup (дел од Публицис групацијата) а во финалето влегоа уште и минатогодишните победници Chapter 4 (CEE регион), како и Ewing Group (Чешка), Genesis PR (Полска), United ... Read More »

Објавени финалистите на SABRE Awards 2015!

Организаторите на престижните SABRE награди минатата недела го објавија списокот на финалистите за 2015 година за најдобрите комуникациски проекти во EMEA регионот (Европа, Блискиот Исток и Африка). SABRE наградите претставуваат најголемо натпреварување во ПР индустријата и нив ги доделува The Holmes Report, водечката светска независна организација за истражувања во индустријата за комуникации и ПР. SABRE Awards (Superior Achievement ... Read More »

Евалуацијата – прв чекор во поставувањето на здрава основа за остварување на успех!

Пишува:  Неда Темелковска Аницин, ПР експерт во Чептер4, дипломиран психолог, магистер по социјална работа. Правиме ли евалуација на вработените? Прашање кое ретко кој го поставува, а уште поретко кој го испитува. Прашање кое го засега колку менаџерот, толку и вработениот. Зошто? Затоа што придобивките, односно фидбекот кој се добива ѝ користи секако во ... Read More »

Неда Темелковска Аницин : Зошто ПР-от подобро оди со психологијата ?

Автор: Неда Темелковска Аницин, ПР експерт во Чептер4, дипломиран психолог, магистер по социјална работа   Во ПР-от едноставно, мора подеднакво да ви работат и двете хемисфери, десната (креативна) и левата (аналитична). Едната без друга не може. Како што секој еден ПР професионалец треба да биде убедлив, ефективен и мотивациски настроен, ... Read More »

Да се биде во мрежа

Автор: Тодор Стојчевски, сопственик на Агенцијата за односи со јавност Чептер 4 – Македонија Светот сè повеќе се глобализира. Се вмрежува. Се зголемува нивото на трансакции меѓу луѓето, меѓу луѓето и машините, меѓу машините и машините. Многу е лесно да се добие информација за случувањата на другиот крај на планетата. Уште ... Read More »

Chapter4 прогласена за најдобра Источно-Европска ПР агенција

Пред неколку дена ја објавивме веста за финалистите на овогодинешните SABRE награди за земјите од Европа, Блискиот исток и Африка, кои претставуваат најголемо натпреварување во ПР индустријата и кои ги доделува The Holmes Report, водечката светска независна организација за истражувања во индустријата за комуникации и ПР. Денеска имаме можност да Ве информираме за изборот на ... Read More »

Chapter 4 ќе соработува со високата школа Edward Bernays

Едвард Бернајс и Чаптер 4 - Маркетинг365

Борис Бекер, управителот и еден од сопствениците на меѓународната агенција за односи со јавнста Chapter 4 и Дамир Југо, деканот на високата школа за комуникациски менаџмент од Хрватска – “Едвард Бернајс“ , потпишаа договор за партнерска соработка кој на студентите на школата ќе им овозможи оддржување на студентска пракса во некоја ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365