Home » Tag Archives: Google Chrome

Tag Archives: Google Chrome

Блокирањето на нападните реклами од Google Chrome стигнува за сите ова лето

Google преку својот пребарувач Chrome сака да го подобри интернетот, а истовремено и да им помогне на огласувачите да дојдат до целната публика, па превзема важни чекори во таа насока Долго време, Google се обидува да ја “поправи мрежата” преку својот прелистувач Chrome и да ја исчисти од нападни реклами ... Read More »

Google Chrome го прославува 10-тиот роденден со нова кампања

Едно од имињата без кои не може да се замисли интернетот денес е Google Chrome, кој во последните десет години стана убедливо најпопуларниот пребарувач во светот. Овој септември, пребарувачот на Google одбележува јубилеен 10-ти роденден, кој Google одлучи да го прослави со кампања “Don’t Be a Browser“, која е изработена ... Read More »

Google Chrome започна да ги блокира рекламите, погледнете кои и како

Алатката за блокирање на реклами вградена во прелистувачот Chrome е активна од 15 февруари. Не ги блокира сите реклами на сите веб страници, но би требало да ги открие несоодветите рекламни формати и да ги казни веб порталите кои ги прикажуваат Веб-прелистувачот на Google Chrome сега има вграден блокатор на ... Read More »

Препораки од ИАБ Македонија во однос на најавените измени на Google поврзани со Chrome

На 15-ти февруари, Google ќе ја објави новата верзија на прелистувачот Chrome  со вграден AdBlocker кој автоматски ќе блокира несоодветни рекламни формати. Здружението за интерактивно огласување ИАБ Македонија,  по повод објавувањето на новата верзија на прелистувачотGoogle Chrome, која ќе содржи вграден AdBlocker и автоматски ќе блокира рекламни банери кои не ги почитуваат стандардите, го издава ова соопштение со цел да ... Read More »

Блокирање на лошите реклами на Google Chrome од 15 Февруари

Решенијата за блокирање реклами на веб-страницата се жешка тема овие денови, а во приказната за добите и лоши начини на рекламирање на интернет, активно се вклучи и Google. Преку Коалицијата за подобри реклами, најголемата компанија за онлајн рекламирање на интернет се обидува, заедно со програмерите, да изгради подобра мрежа, која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365