Home » Tag Archives: Канал 5

Tag Archives: Канал 5

MediaVoice: Иван Мирчевски (Канал 5)

M356: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? И среќна и тажна. Тажна затоа што дел од колегите заминаа на други работни места, но среќна затоа што го вративме приматот кај гледачите особено кај информативните емисии, Вестите и Само Вистина. Ќе ја паметам ... Read More »

Колкави биле приходите на најголемите пет приватни телевизии во Македонија во 2017 година?

  Во текот на 2017 година, најголемите пет приватни телевизии од Македонија кои емитуваат програма на државно ниво (Сител, Канал5, Алсат, Телма и Алфа) оствариле вкупни приходи од 1 071 887 865 денари (17 429 070 евра), покажува анализата на завршните сметки која ја направи Маркетинг365. Најдобро сработила ТВ Сител, ... Read More »

Која македонска телевизија е најследена на Јутјуб?

Иднината на новинарството и преносот на информации неизбежно се врзани со интернетот, а телевизиите во Македонија, пред се оние со национална концесија, се чини дека силно почнаа да го следат примерот на светските телевизии и се поагилно и подинамично да ги користат социјалните мрежи како дополнителен канал преку кој комуницираат ... Read More »

Детското ТВ шоу „Тинтири минтири“ секоја недела во 11 часот на Канал 5

Почнувајќи од оваа недела 7 јануари, па секоја следна, во 11 часот на фреквенцијата на Канал 5 телевизија ќе се емитува домашното детско шоу “Тинтири минтири”. “Тинтири минтири” е во продукција на Аурипигмент и Тинтири Минтири, филмско училиште кое ги детектира и активира креативните потенцијали на децата преку глумење, изработка ... Read More »

Петте најголеми телевизии во 2016-та оствариле приход од речиси 18 милиони евра

Петте најголеми комерцијални телевизии кои емитуваат програма на државно ниво преку оператор на дигитален терестријален мултиплекс (Сител, Канал5, Алсат, Алфа и Телма) во текот на 2016 година оствариле вкупни приходи од 1 101 074 585 денари или “преведено“ во евра – 17 903 651. Ова го покажува анализата на Маркетинг365 кој ... Read More »

Кои “Маркети“ беа најприсутни во медиумите за минатиот месец?

Маркетинг365 во соработка со Press Clipping продолжува со серијата статистички анализи на определени групи бизниси. Денеска ја објавуваме статистичката анализа за присутноста на “Маркетитите“ во медиумите за минатиот месец (период 13.11.2013-13.12.2013). За “Маркетите“ во обработуваниот период се објавени вкупно 131 информација, од кои дури 102 на интернет, 22 информации во весниците, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365