Home » Tag Archives: Навигаторс

Tag Archives: Навигаторс

Колку пари заработиле најголемите 10 македонски ПР агенции во 2016 година?

Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на најголемите и најактивни 10 македонски ПР агенции во Македонија (по азбучен ред подредени: Апра Портер Новели, Априори (x2), Вај Нот Комуникации, Елемент ПР, Идеа Лаб, Имиџ ПР, Навигаторс, Прогресива ПР и Медиа, Ханибиз и Чептер 4) и го доби податокот дека сите заедно во 2016 ... Read More »

Македонскиот ПР пазар е околу 2 милиони евра

Македонскиот ПР пазар се проценува на околу 2 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските ПР агенции остварени во 2015 година. Анализирајќи ги приходите од завршните биланси на 9-те најголеми агенции чија кор дејност се ПР услуги (по азбучен ред: Апра Портер Новели, Априори, Why Not Комуникации, ... Read More »

“Добар проект” е благороден проект !

Во рамките на 5. издание на Skopje Design Week, беше промовирана и иницијатавата “Добар проект”. “Добар проект” има за цел да истакнува проекти кои ќе им помогнат на исклучително талентираните деца во Македонија да ги остварат своите потреби за надградба, учества во натпревари и усовршувања. Прв добар проект е 10 ... Read More »

Маркетинг-презентации на виртуелни винарници

Во Тренинг центарот Камник на 13.06.2015, три групи на идните вински советници ги презентираа своите маркетинг планови пред стручно маркетинг жири. Се бираше најдобра винска  приказна, лого, дизајн на вински етикети, маркетинг-план и слоган за три виртуелни винарници. Оваа семинарска работилница е дел од пошироката комплексна обука за Вински советник ... Read More »

Работилница за дизајн на комуникација Vol.2 – социјални мрежи

Во рамките на Неделата на дизајнот се одржа втор дел од работилницата – Дизајн на комуникација. Оваа година таа е посветена на најголемата револуција во комуницирањето – вмрежена комуникација преку социјалните медиуми. Фејсбук, Твитер, Инстаграм стануваат сè повлијателни меѓу медиумите. “Пријателите” со кои сме вмрежени стануваат наши гледачи и читатели, ... Read More »

Наташа Дуковска “Интерен PR – Забавно сериозно или сериозно забавни “

Наташа Дуковска - Навигаторс

Минатата седмица во хотел Александар Палас се оддржуваше овогодинешниот Training EXPO 2014, на кој излагања имаа повеќе истакнати предавачи и успешни менаџери од Македонија и Балканот. За нас наjинтересна беше темата од вториот ден насловена како “ПР во рамки на човечките ресурси“ на која Наташа Дуковска, директорката на македонската ПР агенција Навигаторс, ... Read More »

Се оддржа работилницата “Дизајнот во комуникацијата“

Дизајн во комуникација, Работилница, Маркетинг365

Денес во Куршумли Ан, во организација на агенцијата за односи со јавност Навигаторс, а во рамките на Скопската недела на дизајнот, се одржа необична работилница под наслов “Дизајн на комуникација”. Како комуницираме е длабока рефлексија на нас самите, а како ја дизајнираме пораката што ја испраќаме зависи од нашата подготвеност, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365