Home » Tag Archives: надворешно рекламирање

Tag Archives: надворешно рекламирање

Вложувањето во дигиталното надворешно рекламирање ќе достигне 14.6 милијарди долари оваа година

Според извештајот на WARC Global Ad Trends, целиот раст на рекламирањето на OOH ќе се однесува на дигитални имплементации Се очекува дека инвестициите во дигиталното амбиентално огласување (DOOH), т.е. видео содржини и / или дигитални панели поставени на високо прометни јавни локации, како што се главни улици, аеродроми, автобуски станици, ... Read More »

Успешните брендови издвојуваат 13% од своите медиски буџети на надворешно рекламирање

WARC го објави својот најнов извештај за огласувачките трендови, Global Ad Trends, со нагласок на надворешното рекламирање WARC, меѓународна организација посветена на огласувањето и ефикасноста на медиумите, го објави својот најнов месечен извештај за огласувачките трендови, Global Ad Trends, во кој се прикажуваат најновите сознанија од светската огласувачка индустрија со ... Read More »

Надворешното рекламирање – активатор за онлајн активности

Без оглед на тоа какви маркетинг стратегии применуваат фирмите, рекламирањето останува еден од најважните аспекти на бизнисот. Еволуцијата на рекламирањето т.е. развојот на дигиталната ера ја услови поделбата на самите медиуми на рекламирање на офлајн и онлајн Во 2017 год. дигиталното рекламирање е сигурно примарно кога станува збор за тоа каде треба да се започне со инвестирање на буџетот за ... Read More »

Продукција Перспектива со нова промотивна понуда за маркетинг кампањи со користење на панели

Сите што работат во областа на маркетингот знаат дека во центарот на сите маркетинг активности се клиентите. Преку директна комуникација со клиентите се следат нивните деловни потреби и развој, со цел идентификување и дефинирање на јасна и ефективна комуникациска стратегија, во чиј склоп е и стратегијата за огласување а таму и употребата на ... Read More »

13 брилијантни Outdoor кампањи кои ја одбележаа 2015 година

Магазинот AdWeek избра 13 овогодишни outdoor кампањи кои со максимален ефект ги искористија условите на надворешниот свет, додавајќи една дополнителна димензија на брендовите и каузите кои ги промовираат. Women’s Aid За меѓународниот ден на жената, адвертајзинг агенцијата WCRS се здружи со Women’s Aid и Ocean Outdoor за да создадат извонредни дигитални ... Read More »

Атрактивна промотивна акција на Продукција Перспектива

Продукција Перспектива, агенција за надворешно рекламирање на рекламни панели и фасадни површини, спроведува атрактивна промотивна акција во делот на закуп на рекламни панели. Веќе од денес може да се користат поволностите на акцијата кои се однесуваат во намалување на цената на рекламниот панел тип 1. Со промоцијата, како додадена вредност ... Read More »

Улогата на геомаркетингот во надворешното рекламирање

Геомаркетингот е дисциплина во маркетинг анализата која користи прецизни географски информации во процесот на планирање и спроведување на маркетинг активностите. Денес секој бизнис треба добро да го познава и разбира пазарот, да го дефинира и анализира, а сесо цел да ги лоцира и анализира целните клиенти, односно да ја дефинира ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365