Home » Tag Archives: принт

Tag Archives: принт

„Сакате да напишам FCK на кофичката?“ – Како ПР кризата на KFC се претвори во принт реклама на векот

Малку работи во животот имаат подобро чувство од совршено темпирана непристојност, а пред скоро време токму тоа го откри франшизата на брендот KFC од Обединетото Кралство и Ирска. Имено, кога ланецот за брза храна се соочи со масовно затворање на своите ресторани поради неочекуван недостаток на пилешко месо, изгледаше како ... Read More »

WARC го објави новиот Извештај за глобалните трендови во огласувањето фокусиран на принтот и дигиталното издаваштво

Комбинираните приходи на печатените брендови во светот на глобално ниво опадна до 27,8 милијарди долари во периодот помеѓу 2012 и 2017 година, при што порастот на приходите од тиражите и дигиталното огласување не е доволен за да се ублажи падот на 40,1 милијарди долари во налози за принт огласи во ... Read More »

За да ги избегне рекламните блокатори, оваа банка ги стави своите банери во печатена форма

Во прес кампањата спроведена низ цела Франција, Бурсорама банка сакаше да ја пренесе својата порака и до оние кои користат рекламни блокатори Од 24 до 27 ноември француската Бурсорама банка спроведе акција за парични подароци за своите нови клиенти, кои добија 130 евра при отворањето на нова банкарска сметка во ... Read More »

“Скопско Ехо“ – отсега во тираж од 45,000 примероци

Скопскиот неделник “Скопско Ехо“ од оваа недела ги руши сите рекорди на тираж што се однесува до печатените медиуми во Република Македонија, пораснувајќи на тираж од 45,000 примероци. Истовремено, бројот на страници неделава се зголеми на плус 8 во боја, со што сега весникот е распослан на вкупно 40 страници. ... Read More »

Harvey Nichols “ангажираа“ редок вид на птица за потребите на својата нова кампања

Harvey Nichols повторно во голем стил ја изненадуваат пошироката јавност со своето огласување, па така во најновиот прин оглас под назив “Dead Rare“ зедоа необична, ретка и загрозена врста на птици како би го претставиле својот уникатен ѓердан од танзанит и дијаманти. Фактот што “модел“ за овој ѓердан е токму загрозен ... Read More »

Шевролет води #дигитална видео кампања во #печатен медиум

Еве нешто што не го гледате секоја ден: Шевролет искористи принт за да ги покаже своите дигитлни видеа. Кампањата, која го промовира Шевролетовиот Colorado truck, се појавува во Мајскиот број на одредени претплатени изданија на Esquire и Popular Mechanics…. И им овозможува на читателите да гледаат едно од три кратки видеа, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365