Home » Tag Archives: Јана Савиќ Растовац

Tag Archives: Јана Савиќ Растовац

#кактус2018: Фестивалите се огледала и забрзани курсеви за растот!

По повод конкурсот за четвртото по ред доделување на националната награда – Кактус 2018, го пренесуваме разговорот со претседателката на жирито за Србија – Јана Савиќ Растовац, креативна директорка на агенцијата Меккен Белград, првично објавено на порталот Marketing Mreza. Како го оценувате маркетинг пазарот во Србија и колку е тоа ... Read More »

Колумна: Брендирање на забавата

Пишува: Јана Савиќ Растовац, креативен директор во агенцијата McCann Белград За почеток да се договориме: Брендирањето на забавната содржина не е поставување на вашиот производ на трпезариска маса во сцена на фамилијарен доручек во домашна хумористична серија. Brended Entertaiment е нешто многу повозбудливо и помоќно во својата дискретност. Ја нарекуваат ... Read More »

Репозиционирање и редизајн на брендот PREMIA – “Она што е вредно“

PREMIA е бренд со најширок асортиман на прехранбени производи на пазарот во Србија. Ова е фактот со кој членовите на креативниот тим на агенцијата McCann Белград започнаа приказна за репозиционирање и редизајн на овај навистина посебен бренд. “Од непобитна вистина до љубовна приказна” – вака со една реченица може да ... Read More »

Јана Савиќ-Растовац од McCann Beograd избрана за предавач на Eurobest

Јана Савиќ-Растовац, креативна директорка на McCann Beograd, е избрана да биде еден од предавачите на овогодишниот фестивал Eurobest , организиран од Cannes Lions, најугледниот светски фестивал од областа на адвертајзингот. Повикот да одржи презентација пред посетителите на фестивалот е големо признание за креативната работа на Јана и за агенцијата од ... Read More »

Јана Савиќ Растовац дел од жирито на Њујоршкиот адвертајзинг фестивал

– РЕГИОН – Јана Савиќ Растовац, креативната директорка на агенцијата МекКен Белград, е избрана за член на жирито на угледниот Њујоршки адвертајзинг фестивал во категоријата Принт. Фестивалот во Њујорк е еден од најважните светски манифестации кои прават пресек на достигнувањата и креативноста во областа на огласувањето. Способноста една идеја да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365