Home » Tag Archives: 2017 година

Tag Archives: 2017 година

Најуспешни славни бренд амбасадори за 2017 година

Компанијата Celebrity Intelligence истражи 60.000 профили социјалните мрежи на славни личности и состави топ 20 листа врз основа на вредноста на договорите за промоција кои овие инфлуенсери ги потпишале претходната година Моделите Бела Хадид, Кендал Џенер и Џиџи Хадид се прогласени како најуспешни славни бренд амбасадори во 2017 година, според ... Read More »

Колку сме среќни?

Најсреќните држави се Фиџи (92), Колумбија (87), Филипини (84), Мексико (82) и Виетнам (77). Најмалку среќни се Иран (5), Ирак (7) и Украина (индекс 8)   Gallup International End Of Year Survey е традиционално истражувањето кое се спроведува уште од 1977 година и е водечки глобален барометар за глобалната среќа, ... Read More »

Фејсбук објави кои беа најпопуларни теми во 2017 година

Фејсбук објави кои теми привлекоа најмногу внимание во 2017 година. Во повеќе случаи се покажа и како милиони луѓе им помагаат на други Меѓународниот ден на жената оваа година беше најпопуларна тема на Фејсбук, околу која се собраа двојно повеќе луѓе од минатата година – како се одбележа овај посебен ... Read More »

Во 2017 година дигиталните медиуми ја надминаа телевизијата и го превземаа приматот во приходите од огласување

Во светот во 2017 година, брзо растечкото огласување на интернет за прв пат генерираше повеќе приходи отколку традиционално најсилниот медиум, телевизијата Според податоците на истражувачката куќа Magna, во сопственост на маркетинг компанијата IPG Mediabrands, 2017 година беше преломна за огласувачката индустрија. За прв пат оваа година, беше забележано дека компаниите ... Read More »

“Божиќната магија има свои граници” –кампања на Репортери без граници

На крајот на годината “Репортери беа граници“ порачуваат дека заради разни притисоци на кои се изложени, не можат сите новинари да уживаат во празничната атмосфера Организацијата Репортери без граници започна празнична видео кампања со цел да го скрене вниманието кон нарушувањето на слободата на медиумите во светот. Видеото ги прикажува ... Read More »

Неколку работи кои ги дознавме за Фејсбук оваа година

Фејсбук веќе знае многу работи за нас, но оваа година и ние научивме нешто за него Facebook сака да биде ТВ мрежа Новиот Watch hub нуди модел сличен на телевизијата: рекламни паузи во видеата, дизајнирани на начин да бидат репродуцирани со вклучен звук. Сепак, компанијата и понатаму има проблем со ... Read More »

Најлошите лозинки изминатата година

  Традиционално кон крајот на месец декември, сигурносните стручњаци издаваат листа на најлошите лозинки кои луѓето и понатаму ги користат, а кои се нашле во разни украдени или хакирани бази на податоци. Ниту оваа година не е исклучок, а ние за жал мораме да констатираме дека на лошите едноставни лозинки ... Read More »

Шест одлични примери за користење на дигитал во надворешното огласување во 2017 година

Дигиталните маркетри сакаат да се фалат со програматско, мобилно и огласување на социјалните мрежи. И за тоа имаат добра причина. Се очекува дека дигиталното огласување во САД само во оваа година ќе изнесува 83 милијарди долари. Но, во САД во игра се и 29 милиони долари за амбиентално огласување,  тоа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365