Home » Tag Archives: MediaCom

Tag Archives: MediaCom

MediaCom нова медиска агенција на компанијата Alibaba!

Компанијата Alibaba ја именува MediaCom за своја медиска агенција, која ќе управува со медиската стратегија и закупот, во рамките на напорите на кинескиот гигант за е-трговија да ја продолжи својата амбициозна меѓународна експанзија, особено на американскиот пазар. Назначувањето следеше после питчот во кој беа вклучени Publicis Media, Dentsu Aegis и ... Read More »

MediaCom го освои глобалниот медиа закуп за Адидас

MediaCom излезе како победник од питчот на кој Адидас бараше нова агенција за својот глобален акаунт за медиа закуп, вреден околу 300 милиони долари. Претходно на повеќето пазари, акаунтот го управуваше агенцијата Carat од мрежата Dentsu Aegis, со која Адидас соработуваше речиси две децении, додека на Блискиот Исток, медискиот закуп ... Read More »

Adam & Eve/DDB е огласувачка агенција на годината во изборот на Campaign

Прославениот британски маркетинг магазин – Campaign, ги додели овогодинешните лауреати за најдобрите агенции и агенциски мрежи за изминатава година. Како најдобра огласувачка агенција за 2014 година, Campaign ја прогласи Аdam & Eve/DDB, за најдобра огласувачка мрежа – Grey а за медиска агенција на годината Media Com. Аdam & Eve/DDB уште еднаш ја ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365