Home » Tag Archives: Еделман

Tag Archives: Еделман

Како ПР гигантот Еделман го инкорпорираше својот сегмент за платени медиски услуги

Една од светски најголемите ПР групации, Еделман, која со годни наназад важи и за еден од предводниците на ПР индустријата воопшто – пристапи кон проширување на своите основни услуги со преструктуирање кое предвидува нивниот тим за платени медиски услуги да биде и официјално позициониран како нов сегмент од групацијата кој ... Read More »

Еделман потпиша ексклузивен афилациски договор со Unite Communications од Турција

Еделман потпиша договор со Unite Communications од Истанбул за “ексклузивно афилациско партнерство” во Турција. PRWeek во март извести дека Еделман сакал да се повлече целосно од сопственоста на агенцијата која ја имаат во Турција (Edelman Turkey), поради, како што тогаш изјави нивниот шеф за Европа: “неверојатно комплицираната” геополитичка ситуација во земјата. Тогаш, ... Read More »

Објавен Edelman Trust Barometer 2016

Агенцијата Edelman веќе 16 години го објавува извештајот Edelman Trust Barometar кој ги претставува резултатите од истражувањето за довербата на граѓаните во компаниите, медиумите, власта, невладините организации… Резултатите од овогодинешното истражување покажуваат дека довербата е во сериозна криза на сите нивоа и во сите области. Резултатите откриваат и дека испитаниците се ... Read More »

Еделман со најголеми приходи и за 2013 година

Holmesreport го објавија World PR извештајот за топ 250-те ПР агенции со најдобри финансиски резултати за 2013 година. Еделман продолжува да опстојува на врвот од листата со 12,2% раст од минатата година и вкупни приходи од над 746 милиони долари. И второто и третото место остануваат непроменети, па нив ги заземаат Weber ... Read More »

ПР гигантот Еделман ја купи шведската креативна агенција Депортиво

Една од најголемите ПР групации во светот, Edelman , ја направи својата досега најголема не-ПР аквизиција, купувајќи ја креативната агенција Депортиво. Деталите од купопродажниот договор не се објавени за јавноста. Мет Харингтон, глобалниот директор за операции на Еделман по повод договорт за купување изјави :“ Тие го привлекоа нашето внимание со ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365