Home » Tag Archives: нилсен

Tag Archives: нилсен

Досег до публиката на кампањите на ТВ и дигиталните канали

Додека огласувачите низ светот повикуваат на поголема транспарентност во рекламирањето, независните мерења на различните платформи обезбедуваат подлабоко разбирање на ефикасноста на кампањите Извор: Нилсен Во време кога брендовите се обидуваат поефикасно да се поврзат со корисниците, разбирањето на влијанието на кампањите на широк спектар на канали, од телевизијата до дигиталните ... Read More »

Нилсен воведува подобрено мерење на кампањите на повеќе платформи

Со новата понуда Total Ad Ratings, Нилсен ќе ја мери публиката на сите канали, од телевизија преку дигитални канали, а за прв пат ќе се вклучи и мобилната публика Нилсен во САД лансираше подобрено мерење на кампањите на повеќе платформи, во обид да им обезбеди на своите клиенти посеопфатни увиди ... Read More »

Spotify го проширува своето партнерство со Нилсен

Компаниите ќе соработуваат на унапредување на мерењето на ефикасноста и досегот Платформата за стриминг на музика Spotify го прошири својот однос со специјалистите за податоци од Нилсен, во обид да го подобри мерењето на ефикасноста и досегот на нивната глобална огласувачка платформа. Пошироката соработка ќе вклучи усвојување на услугите на ... Read More »

Расте глобалната популарност на фудбалот покажа истражувањето на Нилсен

Фудбалот е спорт кој ги надминува “родовите разлики”, така што 70% од женските испитаници во истражувањето на Нилсен велат дека ФИФА Светското првенство за мажи е “исклучително привлечно” Фудбалот е спорт кој несомнено има масовна популарност помеѓу навивачите од целиот свет. Всушност, повеќе од 40% од луѓето над 16 години ... Read More »

Нилсен ја купи австралиската компанија за медиска аналитика и софтвер Landsberry & James (L&J)

Нилсен планира да ги комбинира сопствените медиумски мерења со технологијата на компанијата L&J со цел да создаде сеопфатен преглед на медиумската анализа, инвестирањето во рекламирањето и планирањето на кампањите   Глобалниот лидер во областа медиумското мерење, компанијата Нилсен, ја купи компанијата Landsberry & James (L&J), која се занимава со медиумски ... Read More »

Содржината поддржана со реклами и понатаму е омилена во рестечкиот медиумски универзум

Овој тип на содржина успеа да го задржи чекорот со драматичните промени во медиумскиот пејзаж и навиките на потрошувачите И покрај се поголемиот број на медиумски содржини и речиси неограничената количина на содржини на располагање на потрошувачите, еден вид на содржина на која корисниците го трошат своето време остана прилично ... Read More »

Современи жени: моќна група која инвестира, се вклучува и влијае врз другите

Брендовите и организациите кои сакаат да стигнат до овие свесни потрошувачи имаат повеќе опции од кога било досега Што ако лесно можете да достигнете до динамична публика која е влијателна, образована, претприемачка и посветена на континуираниот раст на општеството? Сè повеќе, таа движечка сила се жените. Само во САД, жените ... Read More »

Нилсен создаде нов индикатор за мерење на ефикасноста на интеграција на производите

Nielsen Branded Integration Intel ќе ги анализира споменувањето на брендовите на различни платформи Нилсен започна со нова опција за мерење со која на сака да им помогне на издавачите и маркетерите да го стандардизираат спомнувањето и појавувањето на брендовите на различни платформи. Nielsen Branded Integration Intel е првата стандардизирана алатка ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365