Home » Tag Archives: МекКен Белград (page 2)

Tag Archives: МекКен Белград

“Можеби не можеме да направиме подобра реклама“

Автори: Оливера Перковиќ, директорка и Јана Савиќ Растовац, креативна директорка на агенцијата McCann Белград Поминаа дванаесет години од фуријата наречена „Тоа,куме!“, реклама која постана дел од ДНК-та на нашето агенциско претставување, референца за она што се бара, она што е добро, вистинито, вистинско, домашно. Во изминатите дванаесет години, безброј пати ... Read More »

Кампања на Халкбанка Белград : “Толку многу работи не спојуваат“

Диван, комшија, чај, шеќер, таман, муштулук, локум, машала…постојат уште многу зборови кои се заеднички помеѓу српскиот и турскиот јазик. Но, покрај зборови, постојат и уште многу работи што уште повеќе ги поврзува Турција и Србија. Токму од тоа тргнаа креативците во Агенцијата McCann Белград при осмислувањето на кампањата за новиот ... Read More »

Познати точки во џез ритам

Ако некогаш сте се прашале како популарната шпица на Дневникот на РТС би звучела во џез интерпретација, креативците од агенцијата McCann Белград ви откриваат: На светскиот ден на џезот 30 април, познатата музичка шпица тн.„точкаста планета“ на Дневникот на РТС доби своја џез варијанта. За прв пат уште од  седумдесеттите ... Read More »

Заврши “Кактус 2015”, Меккен Белград прогласена за агенција на годината во Србија

Првиот српски национален фестивал на интегрирани комуникации KAKTUS 2015, се одржа минатата недела во Белград, под слоганот “Идеи кои опстануваат“. На настанот присуствуваа преку 400 маркетинг и комуникациски стручњаци од Европа и регионот и имаа можност да ги чујат искуствата на повеќе признати и познати стручњаци од  Европа и светот ... Read More »

Во Србија емитувани првите реклами “Во живо“

(РЕГИОН) – Првите “реклами во живо“ во Србија беа емитувани преку mts мобилната 4G мрежа на најгледаните телевизии со национална покриеност. Иновативната и технолошки предизивикувачката кампања која беше реализирана со секојдневни “во живо“ вклучувања од разни краеви на Србија, беше резултат на соработката помеѓу Телеком Србија и агенцијата Меккен Белград. Кампањата ... Read More »

Schweppes – остар, горчлив и ладен

(РЕГИОН) – Агенцијата McCann Белград со години го има задоволството да ги осмислува и реализира кампањите за Schweppes, бренд кој е во цел свет познат како елегантен, модерен и духовит, а чии реклами често ја надминуваат комерцијалната цел и постануваат вистински мали уметнички дела. Благодарение на успешната кампања за српскиот пазар ... Read More »

Balcannes Top 25 | Драма во такси

Balcannes

Маркетинг365 ги претставува најдобрите 25 регионални кампањи во изборот на регионаната креативна ревија Balcannes. Редоследот на презентираните кампањи е по азбучен ред. 5/25 Агенција : McCann Beograd Наслов на проектот: Драма во такси Vladimir Ćosić, Creative Director, McCann Beograd Nemanja Stanković, Copywriter, McCann Beograd Bojan Babić, Copywriter, McCann Beograd Milena Kvapil, Copywriter, ... Read More »

McCann Белград прогласена за најуспешна агенција во регионот

Агенцијата “McCann” Белград е прогласена за најдобра агенција во регионот на фестивалот на рекламни кампањи “BalCannes” кој се одржува во рамките на Викенд Медиа фестивалот во Ровињ.”McCann” Белград е прогласена за агенција на годината врз основа на изборот на специјализираниот портал за огласување “Media Marketing” едногласно поддржан од страна на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365