Home » Tag Archives: МекКен (page 5)

Tag Archives: МекКен

Во склоп на настанот “McCann Parabrodiranje” се оддржа панелот “Рекламите може да бидат уметност“

Panel diskusija Reklame mogu biti umetnost

Како што веќе претходно најавивме а имавте можност синоќа и да погледнете на Маркетинг365, во Белград, во рамки на настанот “McCann Parabrodiranje” се оддржа панелот насловен како “Рекламите можат да бидат уметност“, кој беше посветен на рекламите кои секојдневниот живот и свет околу нас го прават поинтересен и подобар. По ... Read More »

МекКен Скопје со кампања за Џеваир Скај Сити

McCaNN Skopje

Под мотото Life Unlimited, беше лансирана кампањата за Cevahir Sky City, резиденцијален комплекс и трговски центар во Скопје,Македонија. Од креативната куќа на McCANN Skopje, овој пат излезе името на проектот, комплетниот корпоративен визуелен идентитет, стратегијата и лансирањето на IMC продажната и image кампањата. ПР активностите во фазата на лансирањето се ... Read More »

Историјата продолжува !

Пред извесен период си дадов за задача да ги проучувам некои од најголемите светски принт и видео реклами кои го одбележаа 20 век и деценијата после тоа. Забележително беше тоа што голем процент од најдобрите реклами според многумина (јас ја проучував листата на Advertising Age) се однесуваат на брендови пиво. Read More »

Денеска во Скопје се оддржува маркетинг конференција

Денеска  во хотел Александар Палас, а во организација на Капитал академија и нивниот партнер агенцијата МекКен Македонија се оддржува втората “Маркетинг Конференција“ насловена како: “Креативност.Смелост.Дигитализација – клучните зборови на современиот маркетинг“. На конференцијата се најавени повеќе гости од надвор и Македонија кои ќе споделат најразлични искуства и совети од досегашното ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365